28 / 03 / 2024

Kızılcahamam'daki 2B arazileri TBMM gündeminde!

Kızılcahamam'daki 2B arazileri TBMM gündeminde!

Kızılcahamam'ın çeşitli sorunları meclise taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan Ankara Milletvekili Murat Emir sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu..



Kızılcahamam daki 2B arazileri TBMM gündeminde!


Kızılcahamam'ın çeşitli sorunları meclise taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan  Ankara  Milletvekili Murat Emir sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu.


İlk olarak Kızılcahamam İlçesi’ndeki 2B arazisi sayısını soran Emir, Soğuksu Milli Parkı’nın içindeki bir alanın özel bir firmaya satılacağı iddialarına da yanıt aradı.


Emir'in soruları

1- Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’nde ne kadar alan 2B arazisi olarak tespit edilmiştir? Bu alanlar için ortalama ne kadar rayiç bedel belirlenmiştir? Bu alanların ne kadarını hak sahipleri satın alabilmiştir?


2- Kızılcahamam’da faaliyet gösteren Abu Hayat, Şifa Hayat ve Anatolia Otellerinin, kendilerine verilen termal suyun kesilmesinden dolayı kapanmak zorunda kaldıkları dile getirilmektedir? Bu iddia doğru mudur? Doğru değilse, turizmin ülkemiz için bu kadar önemli olduğu bir dönemde ilgili otellere verilen termal su neden kesilmiştir?


3- Kızılcahamam İlçesi sınırlarında Soğuksu Milli Parkı’nın içinde “Atatürk Çamı” adı verilen tarihi bir mekân bulunmaktadır. Kızılcahamam Belediyesi bu alanı özel bir firmaya satmak istemiştir. Alanın satışı mahkemeye verilip satış kararı durdurulduktan sonra, hukuk süreci devam ederken, yine belediye tarafından el altından başka bir firmaya satıldığı dile getirilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Doğruysa, ilgili alan, hukuk süreci devam ederken nasıl başka bir firmaya satılabilir mi? Burada belediye aleni olarak suç işlemiş sayılmaz mı? Atatürk’ün adını verdiği tarihi bir alan yok edilmeye mi çalışılmaktadır?


4- Atatürk çamı civarından çıkan Altınsu’daki şişeleme fabrikasının kapatılma sebebi nedir? Burası da başka bir yandaş firmaya mı satılmak istenmektedir?


5- Kızılcahamam İlçesi’nde Soğuksu Deresi diye anılan bölgeye ruhsat vererek baraka şeklinde işyerleri yapılmıştır. Bu dere alanına yapı inşa etmek, yağışlı zamanlarda ve yüksek yerlerdeki karların erimesi sırasında burada sel olması gibi tehlikeli durumlar oluşturmaz mı? Bu işyerleri için yıkım kararı alınmış mıdır? Alındıysa, karar ne zaman uygulanacaktır?


6- Kızılcahamam’da 2016 yılında bir arıtma tesis yapmak planlarınızda var mıdır?


7- Kızılcahamam'ın dış mahallelerinde, işe yeni alınan bekçilerin büyük bir kısmının, ilgili mahalle muhtarlarının akrabaları olduğu dile getirilmektedir. Bu iddia doğru mudur?


8- Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı Belediyelerinin hafriyat ve çöplerini Kirmir Çayı’na döktükleri iddiası doğru mudur? Doğruysa ilgili belediyeler hakkında soruşturmalar açılmış mıdır? Açıldıysa hangi aşamadadır?


9- Doğanözü Gölet İnşaatı Projesinin öncelikli amacı içme suyu temini değil midir? Öyle ise, isale hattına verilecek içme suyu nerede ve nasıl arıtılacaktır? Bu gölete karışan kanalizasyon ve atık sular, göle verilmeden arıtılmakta mıdır? Arıtma yapılmaksızın sulama amaçlı gölet civarındaki köylere verilecek suyun, tarım ürünlerinin sulanmasında kullanılması uygun mudur?




Geri Dön