23 / 04 / 2024

Kocaeli Aslanbey’e tam donanımlı kültür merkezi!

Kocaeli Aslanbey’e tam donanımlı kültür merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Aslanbey'de modern bir kültür merkezi inşa ediyor.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için kentin farklı noktalarında kültür merkezleri hayata geçiriyor. Kocaeli pek çok bölgede hayata geçirilen bu merkezler kültür-sanat etkinliklerinden konferanslara, seminerlerden kurslara ve cemiyetlere kadar pek çok alanda vatandaşlara hizmet veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu merkezlerden biri de Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Aslanbey’e kazandırıldı. Yapım çalışmalarının tamamlanandığı merkez bölge halkının hizmetine sunulacak. Değişik mimari tarzıyla dikkat çeken Aslanbey Kültür Merkezi tamamlanmasının ardından bölge halkına hizmet verecek.

ÜÇ BLOK

Aslanbey Kültür merkezi 2 bin 650 metrekare kullanım alanına sahip. Yapı A, B, ve C olmak üzere üç blok şeklinde hayata geçiriliyor. Kültür merkezinde fuaye, sergi salonu, gelin odası, fitnes salonu, 5 sınıflık KO-MEK ve mescit bulunuyor. Toplam yapı alanı 2 bin 650 metrekare olan kültür merkezi çevre düzenlemesi ile birlikte 15 araçlık otopark da bulunacak. 


500 KİŞİLİK SALON

3 bin 190 metrekare arsa alanı üzerine kurulan kültür merkezinin A bloğu 431metrekare olup, 260 kişilik çok amaçlı salon olarak tasarlandı. B blok bodrum katı 362 metrekare, zemin katı 522 metrekare, 1. Kat 522 metrekare çatı katı ise 146 metrekare olmak üzere toplam 1553 metrekare olacak. 668 metrekareden oluşan C blok ise 500 kişilik düğün salonu olarak tasarlandı.


 


Geri Dön