27 / 04 / 2024

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ini Yüksek İhtisas Merkezi'nin inşaatını tamamlıyor.



Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele ilçesi Yuvacık’ta Dini Yüksek İhtisas Merkezi adıyla bir merkez inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, merkezin inşaatı tamamlandığında alanında uzman din adamlarının yetiştirileceği bir mekan olacak. Yuvacık Dini Yüksek İhtisas Merkezi, İlahiyat Fakültesi’nden sonra din adamlarına master ve doktora seviyesinde eğitim verecek. İnşa çalışmaları süren yapının zemin katında tavan boya imalatı ve granit seramik döşeme işleri yapılıyor. Zemin katta saten sıva ve alçıpan uygulamaları devam ederken zemin ve birinci katta kapı ve pencere doğramaları montajlanıyor.

TESİSAT İŞLERİ YAPILIYOR

Merpen mermer imalatına devam eden binanın arka cephesinde çatı hizasındaki çelik konstrüksiyon alt karkas işleri sürdürülüyor. Binanın arka cephesinden mantolama imalatları da yapılıyor. Birinci katta havalandırma tesisatı montajı sürerken birinci bodrum katta ısıtma tesisatı da kuruluyor. 12 bin 470 metrekare alanda hayata geçirilen dev tesis toplam 9 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip.

9 DERSLİK 


Yapının zemin katı üst meydandan binaya giriş şeklinde inşa edilecek. Zemin katta 9 derslik bulunacak. 3 adet çalıştay bölümünün bulunacağı zeminde bekleme salonu ve idari birimler planlandı. Yapının birinci katında kütüphane, 11 adet sınıf ve 6 adet çalıştay bölümü yer alacak.

KONFERANS SALONU

4 kat şeklinde inşa edilen yapının birinci bodrum katına alt meydandan giriş olacak. Bodrum katta mutfak, yemekhane, 8 adet öğretim görevlisi odası, öğretmen odası, bilgisayar odası ve kantin yer alacak. İkinci bodrum katında sığınak, 330 kişilik konferans salonu, mekanik ve elektrik teknik odalar da yer alacak.


Geri Dön