28 / 03 / 2024

Konut kredisi faizleri ne seviyede?

Konut kredisi faizleri ne seviyede?

İnşaat sektörü kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşmesiyle birlikte, sezona hızlı bir giriş yaptı. Şirketler kampanyalarını peş peşe sıralamaya başlarken, talep de aynı oranda yükseldi.



Gayrimenkul ve inşaat sektörü eylül ayında sezonun açılmasıyla birlikte hareketli günler geçiriyor. Konut satışları artmaya başlarken, özellikle ağustosta konut satışında 2014'ün rekoru kırıldı. Birçok proje yüzde 1 KDV avantajına sahipken peşinatı erteleme, faizsiz ödeme seçenekleri gibi birçok seçenek bir arada sunuluyor, inşaat sektöründe yerli ve yabancı alıcılar büyük alımlar yapmaya başladı.


Bankalar, konut faizleri ile 60 ve 120 ay vadeli konut kredilerinin faiz oranını yüzde 1'in altında tutuyor. Kuveyt Türk 5 yıl vade için yüzde 0,89 oranında, 10 yıl vade için ise yüzde 0,93 oranında faiz uyguluyor. Yapı Kredi Bankası ise 5 ve 10 yıl vadeli kredilerinin faiz oranını yüzde 0,91 olarak belirledi. Yapı Kredi Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, DD Mortgage ve Denizbank, 5-10 yıl vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 1'in altında tutuyor.


TOKİ Haber


Geri Dön