25 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl alınır? 

Konut kredisi nasıl alınır? 

Nakit parası olmayan ama ev almak isteyen vatandaşlar bankalardan kredi çekiyorlar. Peki konut kredisi nasıl alınır? 



Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar satın alınacak evin tapusu ile kredi almak istedileri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor.Kredi kullanmak isteyenler ilk olarak kredi başvuru formunu doldurmalı. Krediye başvuranların kimlik bilgisi üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğu değerlendirilir. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, kredi almak için yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder. Bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartarak konutun değeri belirlenir. Bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verilir. Geriye kalan yüzde 20'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. 

Ayrıca, konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişiyor. Konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede bitirilse 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir.

 

Konut kredisi şartları nelerdir? 

Tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları bulunmamaktadır. Kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek isteyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

 

Konut kredisi faizlerinde yüzde 1 beklentisi!

Konut kredi faizleri yüzde 1.5’in altına inen 5 banka!

Konut kredilerinde son durum ne?


Geri Dön