19 / 04 / 2024

Konut kredisinde devlet katkısı!

Konut kredisinde devlet katkısı!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Ağustos ayında yürürlüğe girecek.



Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin yüzde 25'lik bir peşinat biriktirmeleri gerekiyor. Peşinatı biriktirmek de ev sahibi olma hayalini erteliyor.


Bu noktada devlet konut satın almak için peşinat biriktirenlere yardım etme kararı aldı. Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Ağustos ayında yürürlüğe girecek.


Buna göre, konut kredisinde 15 bin TL devlet desteği Ağustos'ta başlıyor. Katkıyı alabilmek için açılan hesapta en az 3 sene bulunulması gerekiyor.


Buna göre 2016 yılında yapılacak ilk başvurular için ilk devlet desteği 3 sene sonra; 2019'da alınabilecek.


Kat mülkiyeti tapusu olan konutlar, Kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlar ile konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlar için devlet desteği kullanılabiliyor.


Devlet katkısı yalnız, tamamı kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabına, hesap sahiplerinin ödeme planlarına yönelik olarak yapılıyor.



Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön