26 / 04 / 2024

Konut paketi açıklandı, fiyatlar yüzde 20 zamlandı! Ev fiyatlarındaki artış sürecek mi?

Konut paketi açıklandı, fiyatlar yüzde 20 zamlandı! Ev fiyatlarındaki artış sürecek mi?

Konut fiyatlarındaki yükseliş son zamanlarda yüzde 100'ü aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam 3 ayrı konut paketini müjdeledi. Bu açıklamanın ardından fiyatlar yeniden zamlandı. Peki ev alacaklar şimdi ne yapmalı? Ev almak için doğru zaman mı? Sektör temsilcileri neler diyor? İşte ayrıntılar...



800 BİN KONUT İHTİYACI VARKEN 60 BİN YENİ KONUT YARATIR 

Bu durumların engellenmesi amacıyla tavsiyeler veren Büyükduman, “Enflasyona endeksli bono TL varlık olarak ortaya konulursa o zaman ikinci el konutunu satanlar bu bonolardan alarak TL varlıklarda kalmaya devam edebilirler. Aksi takdirde bu uygulama altın ve dolar talebini durdurmaz” açıklamasında bulundu ve ilk iki paketin tüketime yönelik olduğuna, asıl ihtiyaç olan paketinse üretime yönelik olan 3. paket olduğuna vurgu yaptı. 

Konut paketi açıklandı, fiyatlar yüzde 20 zamlandı! Ev fiyatlarındaki artış sürecek mi?

Talebin karşılanabilmesi için Türkiye genelinde her sene 700-800 bin konut üretilmesinin gerekli olduğunu anımsatan Büyükduman, "Yüzde 40’ı tamamlanmış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırılması son derece olumlu. Yüzde 40, yüzde 25’e düşürülürse çok daha etkili olur. Yeni konut ihtiyacı 700-800 bin iken bu paketle toplamda 50-60 bin yeni konut kazandırılır ancak iyi bir başlangıç olur, can suyu olur" diye konuştu ve müteahhitlerin maliyet yükselişleri sebebiyle öz kaynaklarının eridiğini, yeni projeleri sürdürecek takatleri olmadığını, böylece bu takatin sağlanacağını belirtti. 

FAİZ DÜŞÜRÜLSE DE TAKSİTLER 14 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu da konuyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Erdoğdu, 0,99 faizle beraber 1 milyon TL'lik kredi için aylık ödeme miktarının 14 bin TL'yi geçeceğini dile getirdi. ve “Sıfır konutlarda 2 milyon TL’lik konutlar için yüzde 80 kredi kullanılabilse, 1.6 milyon TL kredi kullanılabilir. Taksiti 23 bin 405 TL olur” açıklamasında bulundu. 

Sözcü'den Gamze Bal'ın aktardığına göre; bu nedenle ilk defa konut alanlar ve sıfır evler için sağlanan pakette  ‘geliri enflasyona endeksli olarak değişenlerin’ talip olacağının altını çizen Erdoğdu, halihazırda yüksek kiralar sebebiyle dert yanan ve sabit gelirlilerin faiz oranları düşürülse de harekete geçmelerinin zor olduğunu ifade etti. 

Konut paketi açıklandı, fiyatlar yüzde 20 zamlandı! Ev fiyatlarındaki artış sürecek mi?

“Burada dikkat edilmesi gereken, bu kişiler zaten ortalama konuta erişemiyor. Bu da Türkiye’de 850 bin TL’lik, İstanbul’da 1.3 milyon TL’lik konutu alamayanlar diyebiliriz” açıklamasında bulunan Erdoğdu, "Bu kesim, en ucuz konut ile ortalama konut arasında bir kısma talip olacaklar" dedi ve bu kısımın zaten herkesin erişmek istediği bir bölge olması sebebiyle ev fiyatlarının da ilk önce burada yükseleceğini belirtti. 

Ev fiyatları ikiye katlandı! Doğru konutu bulmak için bu detayları gözden kaçırmayın! Ev almak isteyenler dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

Ev fiyatlarında konut kredisi paketi fırsatçılığı! Fiyatlar anında katlandı! 

TOKİ binlerce ucuz konut için düğmeye basıyor! Ev sahibi olmak için tarihi fırsat

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! 0,99 faizli konut kredisi verilecek!


Geri Dön