28 / 03 / 2024

Konut tercihlerine pandemi etkisi!

Konut tercihlerine pandemi etkisi!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, koronavirüs nedeniyle tüketicilerinin ev alma trendinin değiştiğini söyledi. 



2020'de konut piyasası ülke genelinde lokomotif sektörler arasında yer aldı. Sabah'ta yer alan habere konut sektörü hakkında konuşan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Ülke geneli satışlara baktığımızda bu sene Ocak-Kasım ayları arasında 1 milyon 393 bin 335 konut satıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.5 bir artış söz konusu. Mevcut küresel konjonktüre baktığımızda Türkiye konut piyasası gayet iyi durumda diyebiliriz" dedi. 

Konut tercihlerine pandemi etkisi!

Hükümet tarafından verilen teşvikler ve düşük faiz oranlarının bu duruma önemli katkı sağladığını söyleyen Yılmaz, "Ağustos ayında konut faizlerinin bir parça yükselmesiyle talepte bir miktar azalma yaşansa da yine de hem Türk hem de yabancı vatandaşlar konut almaya devam ediyor. Ayrıca 170 bin dolar olan yabancıların konut satın alma ortalama fiyatı 2020 de 200 bin dolarlara yükseldi. Satışlarda İstanbul yine lider il oldu" şeklinde konuştu.

TALEP YÜZDE 228 ARTTI 

Tüketicinin çok bilinçli olduğunu belirten  Yılmaz, "Yakın geçmişte yatırım değeri ve deprem güvenliği ev alma alışkanlıklarında etkiliydi. Şimdi ise pandemi süreci buna bambaşka bir boyut kazandırdı. Artık insanlar evleri tam olarak yaşam alanı olarak görüyor. Nitekim, Türkiye genelindeki son verilere bakıldığında balkonlu, teraslı ve bahçeli konutlara talep yüzde 228 civarında artmış durumda" diye konuştu. Depremden sonra sağlıklı ev kriterlerinin oluştuğunu söyleyen Yılmaz, "Pandemi öncesinde çalışmasına başladığımız sağlıklı ev konseptinin ilk örneğini Ormanköy'den sonra şimdi de Nişantaşı projemizde hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.
 

Kovid-19 konut sektöründeki anlayışı değiştirdi!


Geri Dön