25 / 04 / 2024

Konya Akşehir'deki 12 okul hakkında yıkım kararı!

Konya Akşehir'deki 12 okul hakkında yıkım kararı!

Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan 12 okulla ilgili yıkım kararı verildi. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okul müdürleriyle düzenlenen toplantının ardından veliler de konu hakkında bilgilendirildi.



Konya Akşehir, 12 okulla ilgili yıkım kararı verildi. Bakanlık tarafından verilen kararın ardından harekete geçen Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ile gerçekleşen toplantı sonrasında veliler de konu hakkında bilgilendirildi.

Birden fazla binada eğitim veren ve bu blokların tamamının sakıncalı olmayan okullarda, yıkımı yapılması planlanan blokta bulunan öğrencilerin, aynı okulun diğer bloklarında eğitim öğretimlerini sürdürürken, binaların tamamının yıkılacağı okullarda bulunan öğrencilerin ise başka okullara aktarımlarının yapılması kararlaştırıldı.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ivedilikle gerçekleşen planlama, Akşehir Kaymakamlığına vekalet eden Tuzlukçu Kaymakamı Talha Altuntaş'a sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, çocukların risk altında kalmamaması amacıyla zaman kaybetmeden çalıştıklarını yıkımların yapılarak yeni okul binaları yapılıncaya kadar bazı okullarda ikili eğitim yapılacağını, velilerin ve öğrencilerin yeni sürece alışmalarında gereken desteğin sağlanacağını açıkladı.

Topaloğlu, "Önemli olan çocuklarımızın can güvenliğidir. Onları riskli binalarda bulundurmaya devam etmek söz konusu olamazdı. Öğrencilerimize ev sahipliği yapacak olan okullarımızın idarecileri de gereken gayreti gösterip her türlü desteği verecekler." açıklamasında bulundu.

Yıkılacak okulların listesi:
Akşehir'de Adsız Şehit Metin Çoban İlkokulu, Çakıllar Hürriyet İlkokulu, Doğrugöz Şehit Turgut Makasçı İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Türkmen İlkokulu, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu, Doğrugöz Namık Kemal Ortaokulu ve Doğrugöz İmam Hatip Ortaokulu, Nasreddin Hoca İlkokulu ek binası, Ortaköy Cumhuriyet İlkokulu, Ortaköy Cumhuriyet Ortaokulu, Yıldırım İlkokulu'nun B bloğu, Atakent İlkokulu, Atakent Ortaokulu ve Kız İmam Hatip Lisesi.

Okullarda yapılması planlanan taşınma işlemleri hafta sonunda tamamlanıp 10 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretime başlanacak.

Atakent, Çakıllar ve Ortaköy mahallelerinde yer alan ve taşımalı eğitimin alınması planlanan okullarda eğitime birkaç gün ara verileceği, taşıma ihalesinin yapılarak velilere bilgilendirme yapılacağı kaydedildi.


Geri Dön