29 / 03 / 2024

Konya'da gayrimenkul sektörü vites küçülttü!

Konya'da gayrimenkul sektörü vites küçülttü!

Kenanlar Gayrimenkul sahibi Celaleddin Kenanlar, gayrimenkulde durgunluğun geçen yıldan bu yana devam ettiğini belirterek, bahar aylarının gelmesiyle sektörde canlılık beklediklerini aktardı.



Ülke genelinde yaşanan siyasal gelişmeler, nakit para akışının yavaşlaması ve banka kredi faiz oranlarının yükselmesi gayrimenkul sektöründe işleri durma noktasına getirdi. Kenanlar Gayrimenkul Sahibi Celaleddin Kenanlar, Konya’da gayrimenkul sektörünün 2015 yılının ortalarından bu yana sürekli vites küçülttüğünü söyledi. Döviz oranlarının yüksek olmasının da emlak sektörü üzerinde büyük etkiye sahip olduğunu hatırlatan Kenanlar, “Gayrimenkulde durgunluk geçen senenin ortalarından bu yana sürüyor. Durgunluğun başlıca sebepleri nakit para akışının az olması, banka kredi faiz oranlarının yüksek olması, Euro ve Dolar’ın yüksek olması ve ülke genelinde yaşanan gelişmeler. Bu durum da ister istemez satılık ve kiralık evlerin fiyatlarını etkiliyor. Talep fazla olmasına rağmen şu anda Selçuklu ve Meram’da kiralık ve satılık evlerin fiyatları Karatay’a göre daha yüksek” dedi.


Kiralık ev yok


Selçuklu, Meram ve Karatay’daki konutların satılık ve kiralık fiyatları hakkında bilgiler veren Kenanlar, “Selçuklu’da kiralık evin fiyatı ortalama 800 lira. Meram’da da fiyat aşağı yukarı böyle. Karatay’a baktığımızda ise fiyatların biraz daha düştüğünü görüyoruz. Fiyatlar böyle olmasına rağmen vatandaşlar kiralık ev bulmakta sıkıntı çekiyor. Öğrenciler, kiralık ev bulunması noktasında şehre geliş ve gidiş dönemlerine göre sektörde belirleyici rol oynuyorlar. Satılık evlerde ise semt ve evin durumuna göre fiyatlar değişiyor. Şu anda 200 bin liraya da ev var 800 bin liraya da. Satılık evler kiralık evlere oranla daha fazla” diye konuştu.


Belediyeye çağrı


Bahar aylarının gelmesiyle gayrimenkulde hareketlilik beklediklerini aktaran Kenanlar, “Konya hızla gelişen ve buna paralel olarak nüfusu da aynı hızda artan bir şehir. Sürekli olarak dışarıdan göç alıyoruz. Haliyle mevcut konutlar ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu noktada belediyelere de büyük görev düşüyor. İl genelinde yaşanan konut sıkıntılarının giderilmesi için belediyelerin arsaları gayrimenkul yatırımına açması gerekli diye düşünüyorum. Konya’da ev sayısı ne kadar artarsa satılık ve kiralık ev fiyatları da ona göre düşer” ifadelerini kullandı.


Emlak piyasasında müşterilerin seçici davranması gerektiğinin altını çizen Kenanlar, vatandaşların güvenilir gayrimenkul şirketleriyle çalışması gerektiğinin altını çizdi.



Konya'nın Sesi


Geri Dön