29 / 03 / 2024

Konya'daki inşaat sektörü hızla gelişiyor!

Konya'daki inşaat sektörü hızla gelişiyor!

Konya'da faaliyet gösteren Karatay Emlak'ın Satış Sorumlusu Ersin Özgem, Karatay Emlak ve piyasayla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...



Konya'da faaliyet gösteren Karatay Emlak'ın Satış Sorumlusu Ersin Özgem, inşaat sektörü ve emlakla ilgili bilgiler verdi.


Ersin Bey, ilk olarak kuruluş amacınızı ve sürecini okurlarımıza aktarır mısınız? 


Karatay Emlak ofisi firmamız 2007 yılında kurulmuştur. Kuruluş amacı belediye öncülüğünde kooperatif hisselerinin alım ve satımında öncülük etmiştir. Merkez şubemiz Mevlana meydanının kuzeyindedir. Firmamız daha sonraki yıllarda daire, dükkan, arsa, tarla, sanayi arsası, fabrika ve gayrimenkul sektörünün önemli bir aktörü olmuştur. Yılların getirdiği kurumsal kimliğimiz ve yönetim anlayışımız gereği Konya'da gayrimenkul sektörünü takip edip iş anlayışımızı buna göre şekillendirdik. Örneğin alıcı ile satıcıyı bir araya getirip pazarlık imkanı sunabilmek ve bizde bu pazarlığın içerisinde alıcı ve satıcının belli bir rakamda anlaşmasını sağlamaktayız. Firmamız uzun yıllardır yarattığı marka değeriyle gayrimenkul sektöründe standartları daima yukarı çekecek bir yönetim anlayışına sahiptir. Buna örnek olarak göle atılan taş misali dalga dalga halkaların genişlemesi gibi bizde bu sektör içerisinde hizmet ağımızı ve etkinliğimizi genişletmekteyiz. Güven ve istikrara dayalı vizyonumuzla geldiğimiz noktada hızla büyümeyi sürdürmek amacıyla 2014 yılı sonunda aslanlı kışla caddesi ile fetih caddesinin kesiştiği noktada ikinci şubemizin açılışı ile müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunabilmek için tüm teknolojik imkanlarımız ve yenilenen araç filolarımızla hizmet vermekteyiz. 


Konya'daki inşaat sektörünü gidişatı hakkında neler söylersiniz ? 


Son yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Türkiye ekonomisi de inşaat sektöründe oldukça güçlü bir performans sergilemiştir. Konya'daki inşaat sektöründe hızla gelişmesini sürdürmektedir. Yeni binalar şehrin her tarafında yükseliyor. Hal böyle olunca da sektörde bir rekabet ortamı oluşuyor. Bu rekabetten dolayı da yapılan konutların standartları yükseltilerek lüks hale getiriliyor. Bu dönemde konut satışları yüksek seviyelere ulaşırken konut fiyatları da artış eğilimi göstermektedir. 


Sektörde yaşanan sorunlar var mı, varsa nelerdir ? Çözüm önerileriniz nedir ? 


Emlak sektörünün yaşadığı sorunların başında müşteri memnuniyetsizliği ve güvensizlik unsuru gelmektedir. Güvensizlik sorunun sebebi ise bu mesleği kayıt dışı yapan kişilerden kaynaklanmaktadır. Burada müşterilerin dikkat etmesi gereken hususlar: mesleki yeterlilik belgesi olması, vergi mükellefliği ve oda kaydı olan kişi ve kişilerle muhatap olmalarını öneriyorum. Tarla, arsa, bağ, bahçe ve nitelikli bir gayrimenkul satın almak toplumda uzun vadeli yatırım olarak kabul edilir. Genel görüş bu yatırımların getirisinin çok olduğu ancak torunların faydalanabileceği şeklindedir. Arazi yatırımlarının getirisinin yüksek oranda olmasının o arazinin çevre gelişimi ile doğrudan ilişkilidir. Dolayısıyla burada elde edilebilecek yüksek gelir bilinçsiz bir zaman akışından öte bölgesel gelişim süreci önemlidir. Bir araziyi alayım kenarda dursun ilerde aileme faydalı olur görüşü yaygın olsa da bilinçli bir yatırım daha kısa bir zamanda daha fazla kazanç getirecektir. Burada önemli olan ilk husus arazinin gerçek niteliğini bilmemizdir. Arazi yatırımı henüz gelişimini tamamlamamış gayrimenkule yapılmalıdır. Gelişimini tamamlamış ve maksimum getiriye ulaşmış arazi satın alınırsa ancak üzerine ekstra bir bina yatırımı yapıldığında kar getirebilir.




Yeni Konya


Geri Dön