24 / 04 / 2024

Koronavirüs sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi?

Koronavirüs sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi?

Corona sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi? Koronavirüs kira zamlarını nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde ev sahiplerinin kira ücretlerinde yapacağı zamma itiraz edilebileceğini dile getiren tüketici dernekleri, fiyat artışının mücbir sebep nedeniyle geçersiz olabileceğini belirtiyor.

Koronavirüs sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi?

- "Sözleşme feshedilirse iskandan çıkılmak gerekli"

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Barbaros Gökhan Çetin konuyla ilgili olarak kanunda, iş yeri ve konut kiralarının virüs salgını sebebiyle kira bedellerinin artırılamayacağına dair bir açıklık bulunmadığını söyledi.

Barbaros Gökhan Çetin, "Virüs salgınının mücbir sebep kapsamında değerlendirilecekse, ancak kiracı için kiralananı kullanmayı doğrudan etkileyen genel bir sebep halini almışsa Borçlar Kanunu genel hükümlere göre tek taraflı feshedebilir. Ancak bu halde yeri tahliye edip gitmek zorunda kalacaktır." diye konuştu.

Tarafların zam ya da  indirim konusunda karşılıklı olarak anlaşmasının en uygun yol olduğunu dile getiren Çetin, anlaşmazlıklarda kesin görevli mahkemenin Sulh Hukuk Mahkemeleri olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Kiracılar dikkat! Kira ödemeleri nasıl yapılacak?


Geri Dön