19 / 04 / 2024

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer'e bir şok daha! Bütün parasını kaptırmış!

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer'e bir şok daha! Bütün parasını kaptırmış!

Thodex vurgunuyla ilgili kamuoyunda ses getiren haberlere bir yenisi daha eklendi. Aktarılan detaylara göre, Faruk Fatih Özer'in 2017 yılında "kullanıcım paramı çaldı" diyerek savcılığa başvurduğu ortaya çıktı.



FARUK FATİH ÖZER: BENİ ZARARA UĞRATTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış olan iddianameye göre, Faruk Fatih Özer avukatı aracılığı ile 2017'de suç duyurusunda bulundu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Süleyman Kara isimli Thodex kullanıcısının şirkette eksi bakiye kullandığı ve  kendisine ait olmayan dijital paraları satarak, toplamda 595 bin TL haksız kazanç sağladığını bildirildi. Yine yaşanan gelişmelere göre, Faruk Fatih Özer kullanıcıdan şikayetçi oldu.

Yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma dahilinde şüpheli Süleyman Kara'nın ifadesine başvuruldu. Ekim 2017'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Thodex'e üye olduğunu belirten kullanıcı, dijital para alım satımı yapmaya başladığını ve güven testi yaptıktan sonra diğer dijital platformlardaki hesaplarına da buradan para aktardığını belirtti.

Yine yaptığı açıklamada iyi kazançlar elde ederken hesabından çekimler gerçekleştirdiğini fakat hesabındaki meblağlar büyüdüğü için 2018'de Thodex'in nedensiz olarak bloke koyduğunu söyledi.

FARUK FATİH ÖZER'İN PARASINI MI ÇALDI?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, savcılık, şüpheli kullanıcının söz konusu hesabın kendisine ait olduğunu ve hesabından para gönderdiğini kabul ettiğini dile getirerek, Faruk Fatih Özer'e karşı kısa sürede Özer'in şirket sisteminde eksi bakiye kullanarak kendisine ait olmayan dijital paraları satarak toplamda 595 bin lira haksız kazanç sağladığını dile getirdi.

Özer ve Thodex şirketinin mağdur olarak belirtildiği iddianame kapsamında Süleyman Kara hakkında "Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle zincirleme hırsızlık" suçundan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer e bir şok daha! Bütün parasını kaptırmış!

"BENDEN BU PARAYI ALAMAZSINIZ"

Süleyman Kara'nın, uzlaşmak için kendisini arayan Faruk Fatih Özer'in avukatlarına öne sürülen detaylara göre, "Uyanık olsaydınız. Benden bu parayı alamazsınız. Zaten yurt dışında yaşıyorum. Alın da görelim" cevabını verdiği iddia edildi.

MAHKEME FARUK FATİH ÖZER'İ ARADI

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk celsesi görülen davaya sanık avukatı katılım sağladı. Müşteki Faruk Fatih Özer ismine yazılan talimatın adresinde bulunamadığından iade edildiği bildirildi. Yine konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, sanığın gelecek celse dinlenmesine karar veren mahkeme, Faruk Fatih Özer'in adresinin tespiti için kolluk birimine müzekkere yazılmasına hükmetti. Sabah gazetesine konuşan Süleyman Kara'nın avukatı Volkan Elbir, müvekkilinin 29 Nisan 2022 tarihinde davanın görülecek olan 2. duruşmasında hazır olacağını dile getirdi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Thodex kripto para dolandırıcılığına ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yaklaşık olarak 1 sene içerisinde iddianame hazırlandı. 286 sayfalık geniş kapsamlı iddianamede firari Faruk Fatih Özer'in de aralarında yer aldığı toplamda 21 şüpheliye dava açıldı. Faruk Fatih Özer'in "Örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan her bir mağdur için ayrı ayrı olarak, toplamda 40 bin 540 yıla kadar hapsi istendi. Hazırlanmış olan iddianame İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, Thodex kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer hakkında bir dava daha açıldığı belirtildi. Aktarılan detaylara göre, bu defa Özer'in "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 seneye  kadar hapis cezası talep ediliyor.

İşte konu ile ilgili aktarılan diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön