19 / 04 / 2024

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer'e bir şok daha! Bütün parasını kaptırmış!

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer'e bir şok daha! Bütün parasını kaptırmış!

Thodex vurgunuyla ilgili kamuoyunda ses getiren haberlere bir yenisi daha eklendi. Aktarılan detaylara göre, Faruk Fatih Özer'in 2017 yılında "kullanıcım paramı çaldı" diyerek savcılığa başvurduğu ortaya çıktı.



THODEX'TEKİ BELGELERİ VERDİ Mİ?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış olan iddianameye göre, Faruk Fatih Özer'in Erenköy Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün vergi mükellefi olduğu, Vergi Denetim Kurulu tarafından Özer'in şirketine ilişkin olarak 2017'ye ait hesapların incelenmesi gerçekleştirildi. Söz konusu incelemelerin sonucunda kurul tarafından 30 Ekim 2021'de Faruk Fatih Özer'e usulüne uygun tebligat ile işletmesine ilişkin belgeleri görevlilere ibraz etmesi talep edildi. Fakat tebligata rağmen inceleme dönemine dair istenilen belgeleri yasal süre içerisinde ibraz etmediği belirtildi. Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Faruk Fatih Özer 356 milyon TL'lik Thodex vurgunuyla arkasında binlerce mağdur bırakmış ve geçen sene Nisan'da sırra kadem bastı.

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer e bir şok daha! Bütün parasını kaptırmış!

BELGELERİ VERMEMESİ İÇİN SEBEP VAR MI?

Yine konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, savcılık, yasal süre içerisinde belgeleri Vergi Denetim Kurulu'na ibraz etmemesi için bir nedeni olmadığını dile getirerek, böylelikle Faruk Fatih Özer'in usulüne uygun tebligata rağmen defter ve belgeleri inceleme makamına sunmadığı suç işlediğine dair dava açmayı gerektirecek yeterli kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu bildirdi.

"GELMEZSE ZORLA GETİRME ÇIKSIN" KARARI

Faruk Fatih Özer ile ilgili olarak açılan "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 seneye kadar hapis cezasıyla açılan dava dahilinde İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi Özer'in ikametinin olduğu Gebze Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazdı. Duruşmaya mazeretsiz gelmemesi durumunda zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti.

Thodex yolsuzluğuyla milyar dolarlık vurgun yapan Mehmet Fatih Özer'den son haber

Thodex vurgununda kritik gelişme! Faruk Fatih Özer paraları gönderiyor!

Thodex’in firari patronu 8 aydır kayıp! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön