27 / 04 / 2024

Kripto paralar 2022'de ne olacak?

Kripto paralar 2022'de ne olacak?

Toparlanma çabasında olan kripto paraların sene sonuna kadar yeni bir ralli başlatması mümkün görünmüyor. 2022 yılında Bitcoin’in bugünkü seviyelerden daha iyi bir konua ulaşabileceğine dikkat çekiliyor.



Lider kripto para birimi olan Bitcoin'in 50 bin dolar seviyelerinin hemen altında satış baskısı yaşadığına vurgu yapıldı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; özellikle ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımlarını düşürme ve 2022'de faiz yükselişi sinyali vermesinin kripto para yatırımcılarını tedirgin ettiğine vurgu yapılıyor. Fakat düşük seviyelerin özellikle “balina” şeklinde belirtilen büyük yatırımcılar için alım yönlü fırsat olarak da görüldüğüne dikkat çekiliyor.

Kripto paralar 2022 de ne olacak?

DENETİM GİRİŞİMİ

Kasım'da 69 bin dolar seviyesine ulaşan ve tarihi rekorunu kıran Bitcoin'in sene sonuna kadar 100 bin dolar seviyelerine çıkacağı belirtiliyordu. Ancak, büyük merkez bankalarının genişlemeci para politikalarını terk etmeye başlamasıyla yatırımlar güvenli limanlaraı tercih ederken, kripto paralarda da yön arayışına girildi.

Geçtiğimiz hafta 46 bin dolar seviyelerine kadar düşen Bitcoin, dün 47 bin 250 dolar seviyelerinden işlem gördü. Ethereum ise 3 bin 900 dolar seviyesinde dalgalandı.

Kripto paralarla ilgili yasal çerçeve ve denetim için ABD'de hazırlıklar sürerken, hazinenin iç finans müsteşarı Nellie Liang, konuya ilişkin açıklamasında “Kongre yasa çıkarmazsa, düzenleyiciler sahip oldukları yetkiyi kullanmaya çalışacak, ancak yeterli gözetim yetkilerinden yoksun kalacaklar” diye konuştu.

Kripto paralar 2022 de ne olacak?

İYİ PERFORMANS

“Yıl sonunda şimdiye göre daha yüksek olacağımızı bekliyordum” ifadelerini kullanan Kripto borsası Kraken'in CEO'su Jesse Powell “Sadece 10 yıllık grafiğe baktığınızda bu size bilmeniz gereken her şeyi söylüyor. Dünyadaki diğer tüm varlıklardan daha iyi performans gösterdi” dedi. 

Kripto paralar 2022 de ne olacak?

‘Tutarlı bir tahmin yapmak çok zorlaştı'

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, tarafından destek verilen mobil finansal ödeme sistemi Circle'ın CEO'su ve kurucusu Jeremy Allaire, tutarlı bir Bitcoin tahmininde bulunmanın pek mümkün olmadığını dile getirdi. Allaire, lider olan kripto para Bitcoin'in 31 Aralık'tan önce 100 bin dolara yükselip yükselemeyeceğinin sorulması üzerine bu olasılığının çok düşük olduğuna da dikkat çekti.

Kripto para platformlarıyla ilgili analizlerde de bulunan Allaire, lider kripto paralarının web 3.0 olarak bilinen merkezi olmayan internetin “çok önemli bir yapı taşı” olacağına vurgu yapıldı.

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Bitcoin 100 bin dolar olacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön