25 / 04 / 2024

Kripto paraları 2022'de neler bekliyor?

Kripto paraları 2022'de neler bekliyor?

2021 kripto para piyasaları için rekorların yaşandığı bir sene oldu. Borsa Gündem'de yer alan habere göre; 2021'de hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar kripto para piyasalarına yöneldi. Peki kripto para piyasalarını 2022 yılında neler bekliyor? 



2022 yılının yatırım tercihlerinde bir farklılaşmayı da getireceği öngörülüyor. Bireysel yatırımcıların yaklaşımında olgunlaşma görülmesi tahmin edilirken, kurumsal yatırımcıların piyasa analizleri ve araştırmalarının etkisi artacak. Uzmanlar aynı zamanda kurumsal yatırımcıların 2022'de kripto para piyasasına yön verme konusunda daha etkin bir role sahip olacağını vurguluyor. Kurumsal ilginin yükselmesi ise kripto paralara ilişkin düzenlemelerin daha ılımlı şekilde seyretmesine neden olabilir. 

Kripto paraları 2022 de neler bekliyor?

2022: Kurumsal yatırımcı önem kazanırken, bireysel yatırımcı olgunlaşıyor

2022'de analistler kurumsal yatırımcıların, 2021'de olduğundan çok daha önemli bir role sahip olacağını öngörüyor. Kripto para borsası CEXIO CEO’su Oleksandr Lutskevych, konuya ilişkin “Kurumsal yatırımcılar 2022’de kritik bir etki sahibi olacak. Bunun nedenini anlamak için 2021’de kripto para piyasasında kurumsal yatırımcı dalgasını anlamak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Kripto paralara ilişkin düzenlemelerin çoğalması da daha fazla kurumsal yatırımcının piyasaya girmesine imkan sunacak. Bitstamp Asia Pacific Direktörü Andrew Leelarthaepin, konuyla ilgili açıklamasında “Düzenlemelerin belirginlik kazanması dijital varlık piyasalarına yeni kurumların yönelmesini sağlıyor. Bununla birlikte bilgi, araştırma, derecelendirme ve danışmanlık hizmetleri de yükseliyor. 2022’de yatırım stratejilerinin etkisinin arttığını göreceğiz” ifadelerini kullandı. Leelarthaepin, “Geçtiğimiz ayın başında Bank of America kripto para araştırma birimini kurdu. Bankanın ardından birçok örnek daha göreceğiz” diye konuştu.  
Düzenlemelerin belirginlik kazanması ve dijital varlık ekosisteminin profesyonelleşmesiyle beraber, bireysel yatırımcıların stratejileri de değişiklik gösterecek. 

Kripto paraları 2022 de neler bekliyor?

Bireysel yatırımcıların gücü

Analistler bireysel yatırımcıların 2022'de daha stratejik adımlar atacağını öngörse de, pek çok bireysel yatırımcı, kurumsal yatırımcıların tersine spekülatif altcoin’lerde getiri arayacak. Kripto para borsası AAX Araştırma ve Strateji Başkanı Ben Caselin, konuyla ilgili olarak “Ne yazık ki bireysel yatırımcıların çoğu spekülasyon ve kaldıraçla yatırım yapıyor. Tüm bireysel yatırımcıların olgunlaşması için zaman ve tecrübe gerekiyor” şeklinde konuştu. Benzer bir şekilde Lutskevych de Dogecoin ve Shiba Inu gibi şaka olarak tasarlanmış ‘meme coin’lerin de 2022'de artmaya devam edebileceğini belirtti.

Lutskevych, “Bu hareketin etkilerini ölçmek hayati önem taşıyor çünkü bireysel yatırımcılar piyasalara yön verebilecek miktarda sermayeye sahip. Bu değer anlamlı projelere odaklanmıyor ve meme coin’lere yöneliyor” dedi. Bununla birlikte 2022 yılında bireysel yatırımcıların, kurumsal yatırımcıların aksine daha küçük ve yeni kripto paralara da ilgi göstermesi beleniyor. BitMEX Sözcüsü, “küçük bireysel yatırımcılar, yeni piyasaya sürülen coin’lere ilgi gösterebilir” diye konuştu. 

Kripto paraları 2022 de neler bekliyor?

Algı büyük oyuncu olmaya devam edecek

2022'de bireysel yatırımcılar tarafında bir miktar olgunlaşma gökaydedilecek olsa da, analistlerin büyük çoğunluğu bireysel yatırımcıların geride kalma korkusu (FOMO) ile hareket edeceğine dikkat çekiyor. Lutskevych, “Meme coin’lere yönelik ilginin artışında bunu gördük. Shiba Inu bir süreliğine de olsa işlem hacmi açısından birinci sıraya yerleşti” ifadelerini kullandı. 

2022’de kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarındaki etkisinin yükseleceği, yeni spekülatif çılgınlıkların yaşanacağı öngörülüyor.

Bitcoin ve kripto paralarda kayıp yüzde 20'ye ulaştı!

Türkiye'de kripto para yatırımları ne durumda?

Kripto paralar ayı piyasasında! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön