26 / 04 / 2024

Kripto paralar ayı piyasasında! 

Kripto paralar ayı piyasasında! 

Kripto para piyasasında sert düşüşler devam ediyor. Bitcoin ile başlayan düşüş diğer borsaları da etkilemeye devam ediyor. 



Kripto Para piyasalarındaki Ekim ayında başlayan yüksleme Kasım ayında etkisini sürdürmedi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Ekim ayında her geçen gün rekoru elinde bulunduran kripto paralar Kasım ayında serbest düşüş yaşamaya başladı. Düşüşte, 2014 senesinde batan kripto para borsası Mt. Gox'un Bitcoin sahiplerine Bitcoin'leri iade edeceği ve 2022 senesinde iade edilen Bitcoin'lerin satışa konu edilebileceği beklentisi iddiası etkiledi. Lider kripto para birimi Bitcoin'in 69 bin Dolar olan tarihi zirvesinden 55 bin dolara kadar düştü. Kısa zaman içerisinde 14 bin dolar azalarak yüzde 20 civarında değer kaybı yaşayan Bitcoin ayı piyasasına girdi.

Güne 58 bin 3 dolardan başlayan Bitcoin gün içerisinde en az 55 bin 610 dolar, en yüksek de 58 bin 237 dolar seviyesine ulaştı. Saat 08:11 itibarıyla Bitcoin yüzde 3'e yakın kayıp yaşayarak 56 bin 353 dolardan işlem görmeye devam etti. 

ETHEREUM 4 BİN DOLARIN ALTINA GERİLEDİ

Kripto para dünyasının en güçlü ikinci aktörü olan Ethereum da düşüşüe devam ediyor. Ethereum 4865 dolar ile tarihi zirvesine ulaşmıştı ancak zirvede tutunamadı.

Kripto paralar ayı piyasasında! 

Kar realizasyonu olarak da değerlendirilen bu düşüşler sonucunda Ethereum bugün 3959 dolara kadar düştü. Gün içinde en düşük 3959 dolar, en yüksek de 4104 dolar seviyesine ulaştı.. Saat 08:11 itibarıyla 4055 dolar seviyesinde alıcı buluyor.

KÖPEK COİNLER KAYIP YAŞIYOR

Shiba Inu ve Dogecoin ise düşmeye başladı. Dogecoin saat 08:11 itibarıyla yüzde 1.5 düşüşle 0.22 dolar, Shiba Inu ise yüzde 2 kayıpla 0.00004287 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

KRİPTO PARALARA BIDEN DARBESİ

Biden’ın imzaladığı altyapı paketi ile kripto paralarda düşüş yaşanmıştı. Geleneksel piyasalarda işlem yapan broker’lara benzer şekilde, kripto para piyasalarında işlem yapanlara da vergi raporlama koşulu konulacak. Ayrıca, kripto para piyasalarının yanında ‘madenci’ gibi toplulukları da kapsaması ön görülüyor.Bundan sonraki adımda IRS’in (Amerikan Gelir İdaresi) yasada yer alan maddeleri nasıl yorumlayacağı takip edilecek.

Bitcoin neden düşüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön