20 / 04 / 2024

Kripto para piyasaları 2022'de toparlanacak mı?

Kripto para piyasaları 2022'de toparlanacak mı?

Bitcoin’de son durum ne? Kripto piyasası 2022’de toparlayabilir mi? İşte kripto para piyasasıyla ilgili beklentiler...



Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin bir süredir 50 bin dolar barajının altındaki seyrine devam ediyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu sene 69 bin dolar seviyesine ulaşarak tarihi rekorunu kıran Bitcoin’de düşük seviye trendi sürüyor. Geçen günlerde yeni bir artış ivmesi yakalayan Bitcoin Çarşamba günü 50 bin dolar seviyesini test etse de başarı gösteremedi. 

Kripto para piyasaları 2022 de toparlanacak mı?

BİTCOİN BU HAFTA NASIL SEYRETTİ?

49 bin 500 dolar seviyesinden yeni bir düşüş başlatan Bitcoin, tekrar 46 bin doların altına kadar düştü. Bitcoin bir süre 46 bin dolar seviyesinde işlem görmesinin ardından yeniden yön değiştirdi ve yükseliş başlattı. Kripto para şu anda 47 bin 500 seviyelerinde seyrediyor. 

Bitcoin’den sonraki en büyük ikinci kripto para olan Ethereum ise 4 bin dolar seviyesini yeniden kıramadı.  Ethereum bu seviyenin hemen altında 4 bin 970 dolar seviyesinde.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaşma yönündeki sinyalleri piyasada kripto gibi riskli yatırımlara ilişkin iştahı azaltırken sene sonuna doğru gerçekleşen düşük işlem hacmi de kripto piyasasında artışı engelliyor.

Kripto para piyasaları 2022 de toparlanacak mı?

ABD’Lİ YETKİLİLERDEN HAMLE

Son olarak ABD Hazinesinin finansal gözetimden sorumlu üst düzey yetkilisi, hükümet düzenleyicilerinin yatırımcıları ve finansal sistemi, değeri başka bir itibari para birimine veya değerli bir varlığa sabitlenmiş kripto para türü olan sabit coinlerin oluşturduğu risklerden korumak için yasa koyuculardan harekete geçmesi gerektiğini belirtti. 

Hazine iç finans müsteşarı Nellie Liang Cuma günü Bloomberg News ile yaptığı röportajda, “Kongre yasa çıkarmazsa, düzenleyiciler sahip oldukları yetkiyi kullanmaya çalışacaklar, ancak yeterli gözetim yetkilerinden yoksun kalacaklar” diye konuştu. 

Kripto para piyasaları 2022 de toparlanacak mı?

2022’DE NE OLACAK?

Kripto borsası Kraken'in CEO'su Jesse Powell bir röportajda konuyla ilgili olarak “Yıl sonunda şimdiye kadar daha yüksek olacağımızı bekliyordum” diye konuştu. Fakat Powell, kripto paralara ilgili ana akım farkındalığın oluşması ve düzenleyicilerin harekete geçme sinyalleri vermesi sebebiyle 2022 yılının Bitcoin için daha iyi bir yıl olabileceği görüşünü savunuyor.

Powell, “Sadece 10 yıllık grafiğe baktığınızda bu size bilmeniz gereken her şeyi söylüyor. Dünyadaki diğer tüm varlıklardan daha iyi performans gösterdi” diye konuştu.

Bitcoin 100 bin dolar olacak mı?

Kripto paraların değeri artacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön