25 / 04 / 2024

Kripto paralar bu yıl değerlenecek mi?

Kripto paralar bu yıl değerlenecek mi?

Kripto paralarda düşüşün devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Peki kripto paralarda düşüş devam edecek mi? Kripto paraları neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



Fed tutanaklarında yetkililer, güç kazanan ekonomi ile yüksek enflasyonun, faiz yükselişlerinin daha önce öngörülenden erken ve daha hızlı gerçekleşmesine sebep olabileceğine dikkat çekti. Her ne kadar Fed daha önce 2022'de 3 faiz artışına gideceğini duyursa da beklentiler faiz artırımlarının senenin ikinci yarısında olacağına ilişkindi. İşte bu beklentinin bir anda ‘terse’ düşmesi piyasalardaki risk iştahının düşmesine neden oldu. Küresel hisse senetleri piyasalarında satışlar hız kazanırken kripto paralarda da sert geri çekilmeler gerçekleşti. Fed’in olumsuz açıklamalarına ek olarak dünya genelinde hızla yayılan Omikron varyantı da endişelerin armasını sağlıyor.

Kripto paralar bu yıl değerlenecek mi?

ALT COINLER AĞIR YARALI

Oysa kripto paralarda geçtiğimiz senenin son çeyreğinde bir ralli beklentisi oluşmuş fakat ralli bir türlü olmamıştı. 2022 ile beraber bu yukarı hareketin ilk çeyreğe ertelendiğine ilişkin tahminler vardı. Özellikle Bitcoin madenciliğinde dünya ikincisi olan Kazakistan’da kaydedilen siyasi çalkantılar, Fed açıklamaları öncesinde piyasaları tedirgin etmişti. Tüm bu olumsuzluklardan sonra 2022 yılına 46 bin 200 dolar seviyelerinden giriş yapan Bitcoin, 41 bin dolar sınırına düştü. Piyasanın yönünü tespit eden Bitcoin’de yaşanan bu düşüş alt coinlerde daha sert görüldü. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön