26 / 04 / 2024

Kripto paralar bu yıl değerlenecek mi?

Kripto paralar bu yıl değerlenecek mi?

Kripto paralarda düşüşün devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Peki kripto paralarda düşüş devam edecek mi? Kripto paraları neler bekliyor? İşte ayrıntılar...



BTC'DE 100 BİN TAHMİNİ

Tüm bu olumsuzluklara ek olarak ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Bitcoin’in gelecek süreçte 100 bin doları görebileceğini tahmin etti. Kuruma göre, özellikle altın yatırımcısının dijital varlıkları daha fazla benimsemesi bu tahminin gerçekleşme olasılığının temeli.

Goldman Sachs, Bitcoin’in piyasa değerinin 700 milyar doların biraz altında olduğunu öngörüyor. Bu rakam Bitcoin ve altından oluşan değer saklama pazarının yüzde 20’sini meydana getiriyor. Yatırıma uygun altının değeri için tahmin ise 2.6 trilyon dolar seviyesinde. Dolayısıyla Goldman’a göre 5 senede Bitcoin’in bu pazardaki payının yüzde 50’ye ulaşması durumunda değeri de 100 bin doları aşabilir.

Kripto paralar bu yıl değerlenecek mi?

Bitcoin'de 43.500 dolara dikkat

Fed’in şahin duruşunu teyit eden toplantı tutanaklarından sonra Bitcoin, kuvvetli destek seviyesi olan 45 bin 500 doların altına düştü. Bununla beraber Kazakistan'da yaşanan protestolar da Bitcoin fiyatına doğrudan yansıyor. Zira bilindiği üzere Kazakistan toplam hashrate oranının yüzde 15’ine katkı sunan bir ülke. Bu protestolarla beraber ülkede internet kesintisi yaşandı. Piyasanın şu an için korkusu internetin yeniden gelmesiyle beraber madencilerin satış yapma ihtimali. Bu iki unsur lider kripto para birimi BTC/USD paritesinde teknik anlamda hiçte istenmeyen bir seviyenin altına gelmesini sağladı. Parite Kasım'ın ikinci haftasında başlayan düşüş kanalının yeniden içerisine girdi.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön