24 / 04 / 2024

Kripto paralara vergi geliyor mu? Milyonlarca yatırımcıya flaş haber!

Kripto paralara vergi geliyor mu? Milyonlarca yatırımcıya flaş haber!

Güney Kore'de yatırımcıların korunması amacıyla kripto paralara vergi getirilmesi gündeme gelmişti. Peki Güney Kore'de kripto paralara vergi gelecek mi? Güney Kore'deki kripto para vergilendirmesinde son durum ne? 



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; kripto para piyasalarında son günlerde sert düşüşler kaydediliyor. Piyasa açısından değerlendirildiğinde kripto paralardaki kayıp yüzde 90 seviyelerinde seyrediyor. Kriptolardaki düşüş devam ederken piyasaya ilişkin bir son dakika haberi de Güney Kore'den geldi. 

Kripto paralara vergi geliyor mu? Milyonlarca yatırımcıya flaş haber!

Güney Kore hükümetinin, piyasa şartlarındaki son gelişmeleri değerlendirmeye alarak ve yatırımcıları korumak amacıyla uygulanacak tedbirlerin, hazırlanmasına süre tanınmak için sanal varlıkların (kripto para) vergilendirilmesini 2 sene öteleyeceği gündeme geldi. 

Kripto paralara vergi geliyor mu? Milyonlarca yatırımcıya flaş haber!

Newsis'in hükümetin hazırladığı "2022 vergi reform tasarısı"nı gerekçe olarak gösterdiği habere göre; sanal varlıkların vergilendirilmesini öngören ve 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe alınacak yasa 2 sene ertelenecek. 

2022 vergi reform tasarısı kapsamında, sanal varlıkların vergilendirilmesine başlanma tarihi 1 Ocak 2023 olarak belirtildi. Sanal varlık transfer ya da borç verme yolu ile elde edilen gelirler bu verginin konusu kapsamında yer alacak. 

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore'de sadece bisiklet pedalı çevirerek kripto para kazanılması gündeme gelmişti. Bu kapsamda, Güney Kore menşeli bir şirket, insanları spora teşvik edecek bir kampanyaya imza atarak, “Kazanmak için hareket et” mottosu kapsamında kripto para yatırımına da imkan sundu. Kampanya ile e kadar çok bisiklet sürerseniz o kadar çok Cardiocoin kazanabiliyorsunuz. Kripto para için kredi kartı ve debit imkanı bile sağlanıyor.

Kripto paralara vergi geliyor mu? Milyonlarca yatırımcıya flaş haber!

BİTCOİN ŞU AN NE KADAR? BUGÜN 1 BTC FİYATI NE OLDU? 

Bitcoin'in fiyatı milyonlarca yatırımcı tarafından merak ediliyor ve sık sık araştırılıyor. 22 Temmuz 2022 13:40 itibariyle 1 BTC fiyatı 23 bin 541 dolar seviyesinde. 

Tahminleri tek tek çıkan İslam Memiş'ten son dakika açıklaması geldi! 'Böyle bir şey olursa, altın..' Hemen siz de bakın

Her dediği çıkan İslam Memiş açıkladı! Dolar 15 lira mı 20 lira mı olacak? İşte detaylar...

YKS’ye giren öğrenciler buraya! İşte bölüm bölüm 2022 yılı üniversite ücretleri

Öğrencilere müjde! Üniversiteler peş peşe açıkladı! Hangi üniversite kaç lira burs veriyor? Hemen burs rakamlarına bakın

Özel- Vakıf Üniversitelerini ücretleri ne kadar oldu? İşte 2022 özel üniversitelerin fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön