28 / 03 / 2024

Kripto paralarda 2021'de hangi yenilikler yaşandı?

Kripto paralarda 2021'de hangi yenilikler yaşandı?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, kripro para piyasaları ve NFT'ler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda 2021'deki NFT piyasasını ve 2017'deki ICO patlamasını anlattı. 



2021 Yılı NFT Piyasası

2021 yılı kripto para ekosistemi açısından birçok yeniliğin ortaya çıktığı ve tüm dünyayı etkilediği bir yıl oldu. Metaverse, DeFive GameFi dışında NFT'ler de geçtiğimiz yıl adından sıklıkla bahsettirdi. 2021 yılının başlarında eski Twitter CEO'su Jack Dorsey'in ilk tweet'ini satışa çıkarması ile tüm dünyada popüler olmaya başlayan NFT sektörü kısa sürede birçok şirketin, spor kulübünün, sporcunun ve sanatçının dahil olduğu bir sektör haline geldi. Yüzlerce yeni NFT pazaryerinin ortaya çıktığı ve kendi kripto paralarını oluşturduğu bu alanda 2017 yılındaki ICO Boom'a benzeyen kötü niyetli projelerin de yer aldığı görüldü. NFT'ler özellikle içsel değerleri nedeniyle talep gören dijital varlıklardır. Bu içsel değerin yanında oyun ve benzeri alanlarda da kullanımı karşımıza çıkmıştır. Blokzincir tabanlı oyun projeleri, oyun içi öğeleri NFT haline getirerek, kullanıcılarına bu eşyaları satın alma ve satabilme hakkı tanımaktadır.

Kripto paralarda 2021 de hangi yenilikler yaşandı?

Bu pazar yerlerinde de yerel tokenlarının kullanıldığını görmekteyiz. Bu da projelerin kendi tokenlarını öne çıkarmasına ve ICO'sunu gerçekleştirmesine sebep olmaktadır. 2017 yılına benzer şekilde bir anda popülerleşen bu alanda ayakta kalacak projeleri seçmek oldukça önemlidir. Her sektörde olduğu gibi NFT alanında da kötü niyetli ve yatırımcıların yalnızca fonlarını ele geçirmeyi amaçlayan, herhangi bir kullanım alanı ya da içsel değeri bulunmayan projeler yer almaktadır. Bu sebeple projelere yatırım yaparken iyi bir araştırma sürecine girmek gerekir. Ekibi, başarılarını ve gelecek planlarını gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirerek yatırım yapmak, 2017 yılındaki ICO Boom benzeri bir süreci yaşamamak adına faydamıza olacaktı.

Kripto paralarda 1 trilyon dolarlık deprem! Bitcoin de çakıldı...

2022 sonunda dolar beklentisi 16,13 TL!

Konut fiyatları 2021'de en çok hangi illerde arttı?

Dev bankaların son dakika Bitcoin tahminleri!

Emeklilere 3 bin TL nakit ödeme müjdesi! Başvuran alıyor!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Geri Dön