19 / 04 / 2024

Kripto parası olanları sevindirecek haber! Bitcoin’de flaş hareket yaşanıyor!

Kripto parası olanları sevindirecek haber! Bitcoin’de flaş hareket yaşanıyor!

Kripto para piyasası, uzun zaman sonra ilk kez güçlü bir toparlanma sinyali verdi. Bitcoin’le birlikte Ether ve Solana'da da çift yönlü prim izlendi. İşte detaylar...



KRİPTO PARA NEDİR?

Kripto para, kripto (Antik Yunancadan, κρυπτός, kruptós, lit. "gizlenmiş, şifreli") ya da coin, bir değişim aracı olarak çalışmak üzere, işlemleri güvence altına almak üzere matematiğin bir dalı olan kriptografi kullanılarak tasarlanmış bir dijital unsurdur. Kripto paralar, bir nevi dijital döviz, sanal döviz ve alternatif dövizdir. Kripto varlıklar, merkezi elektronik para ve merkezi bankacılık sistemlerinin aksine tümüyle merkeziyetsizdir. Her bir kripto para biriminin merkeziyetsizliği, genel işlem veri tabanı olan dağıtık muhasebe defteri olarak işlev gören bir blok zincirinden gelmektedir.

Bitcoin 22 bin doları aştı! Toplam piyasa değeri 1 trilyonu geçti!

Bitcoin'de yatırımcıları şok eden tahmin! Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto parası olanlar dikkat! 

Kripto paralarda son durum ne? Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Ripple ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön