19 / 04 / 2024

Kriptolara bir darbede Avrupa'dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat! 

Kriptolara bir darbede Avrupa'dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat! 

Avrupa Parlamentosu, Avrupa ve üye devletlerinin tüketicileri ve hizmet sağlayıcıları korumanın amaçlandığı yeni kripto düzenlemeleri üzerinde geçici olarak anlaşma sağladıklarını açıkladı. Peki kriptolar bu durumdan nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...



Almanya milletvekili Stefan Berger, MiCA'nın uyumlu bir pazar oluşturacağına, kripto ihraççıları için yasal kesinlik sunacağına dikkat çekti "Hizmet sağlayıcılar için eşit bir oyun alanı garanti edecek ve tüketici koruması için yüksek standartlar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kriptolara bir darbede Avrupa dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat!  

Teknolojioku'dan Erhan Doğru'nun haberine göre; halka açık kripto tekliflerini düzenleyerek piyasa entegrasyonunu korumak  yeni bir yasal çerçeve hazırlandı. Kilit bir hüküm, kara para aklama endişelerini gidermek amacıyla, vrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) tarafından yönetilen bir kamu kaydı oldu. Büyük kripto varlık servis sağlayıcısı (CASP'ler) ayrıca enerji tüketimini ifşa etmek ile çevresel ve iklim etkisi verilerini ulusal makamlarına beyan etmekle yükünlü olacak ve bu da Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi'ni bilgilendirecek. 

Kriptolara bir darbede Avrupa dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat!  

Yasa, Bitcoin ve Ether gibi kripto para birimlerini kapsıyor fakat sinema biletleri, giyim markalarından dijital koleksiyonlar veya bilgisayar oyunlarındaki oyun içi öğeler" dahil NFT'ler (karşılıksız tokenler) muaf sayılacak yani kapsama dahil olmayacak. Belki, daha sonra kurallara göre MiCA'ya tabi finansal araçlar ya da kripto varlıkları şeklinde yeniden sınıflandırmaya gidilebilir.

Kriptolara bir darbede Avrupa dan geldi! Yeni düzenleme için anlaşma yapıldı! Yatırımcılar dikkat! 

Bloomberg'in aktardığına göre; CASP'lerin AB'de bulunmasının gerekip gerekmediği gibi önemli detaylara ilişkin tartışmalar sürüyor. İlk olarak 2020 yılında önerilen taslağın önceki versiyonu, Bitcoin ve enerji yoğun madencilik süreçleri kullanan diğer kripto para birimlerinin yasaklanmasına ilişkin bir hüküm içeriyordu. Fakat, bunlar endüstri şikayetlerinden sonra kaldırıldı. 

Amerika Birleşik Devletleri ise henüz kripto konusunda kendi kurallarını uygulamaya almadı, fakat ABD senatörleri tarafından yakın bir zamanda tam da bunun yapılması için tasarlanan iki taraflı bir yasa tasarısı sunuldu. 

Bayramda köprü ve yollar ücretsiz mi? Bakan bizzat açıkladı

Evde bakım maaşında son dakika! Evde bakım maaşı kaç lira olacak? Evde bakım aylığı ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

Hazine arazisine ev yapmak isteyenler dikkat! Milli Emlak'tan İstanbul'un göbeğinde son dakika arsa fırsatı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön