25 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi hizmete açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, merakla beklenen Kuzey Marmara Otoyolu projesinin son kesiminin hizmete açılacağını söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımları ile ilgili olarak çok önemli açıklamalar yaptı.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Adil Karaismailoğlu, 2003 yılında Türkiye'de 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğu olduğunu söyledi. Bakan Karaismailoğlu bu uzunluğu 28 bin 200 kilometrenin üzerine çıkardıklarını dile getirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu nun son kesimi hizmete açılıyor!

"Binlerce can kurtardık"

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Adil Karaismailoğlu, "Konforun ve güvenliğin artması ile beraber ortalama hız 40 kilometreden 80 kilometreye çıktı. Yaptığımız bu yollar sayesinde taşıt hareketliliğinin yüzde 160 artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80'e varan azalmalar oldu. Yani her yıl binlerce can kurtardık. Asrın projelerinden biri olan Kuzey Marmara Otoyolumuzun son kesimini de 21 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete açacağız. İstanbul'da Hasdal-Habibler arasındaki 10 kilometre uzunluğunda olan ve içinde 4 bin 5 metre uzunluğu ile dünyanın en geniş tünelini bulunduran yolumuzu hizmete açıyoruz.

Yolumuz açıldığında Hasdal-Mahmutbey kavşağı arasındaki yoğun trafiğe alternatif yeni bir yolu hizmete almış olacağız" şeklinde konuştu.

 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi açılışa hazır!


Geri Dön