25 / 04 / 2024

Mahalle konseptli kentsel dönüşüm projeleri geliyor!

Mahalle konseptli kentsel dönüşüm projeleri geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Belediyeler kentsel dönüşüm alanlarını belirleyecekler, belediyeler projeler hazırlayacaklar" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Van programı kapsamında "Büyükşehir Belediyesi Arıtma Tesisi Temel Atma Töreni"nin ardından Van Güçbirliği Platformu toplantısına katıldı.

Hızlı bir değişim çağında olduklarını ifade eden Bakan Özhaseki, İstanbul,  İzmir  ve  Ankara  illerinin kendiliğinden büyüdüğünü ancak onun dışındaki illerde büyüme konusunda çabaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Mahalle konseptli kentsel dönüşüm projeleri geliyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Özhaseki, Kayseri’de göreve başladığında kaçak su, gecekondu, kaçak yapı, altyapı alanlarında sorunların olduğunu hatırlattı. Özhaseki, Kayseri’nin şu anda Paris’ten bir eksiğinin olmadığını, kaçak yapı ve gecekonduların kalmadığını söyledi. 

"Yapı kayıt belgesi çıkarıyoruz"

Zor bir coğrafyada olduklarını belirten Bakan Özhaseki sözlerine şu şekilde devam etti; "Bu ülkede şu anda bile bir sürü deprem oluyor. Son yüzyıl içinde bu ülkede 56 tane 6 ve üzerinde şiddette deprem var. 83 bin insanımız öldü, 100 milyar dolar maddi kaybımız var. Yapı kayıt belgesi çıkarıyoruz şimdi. Önce binalarımıza kimlik vereceğiz, sonra belediyelerimiz kentsel dönüşüm yaptıklarında yüzde 0 faizli kredi vereceğiz. Belediye başkanlarımıza çok iş düşüyor. Belediyeler kentsel dönüşüm alanlarını belirleyecekler, belediyeler projeler hazırlayacaklar. Mahalle konsepti içinde herkesin özlediği komşu ilişkilerinin yaşadığı, meydanı, merkezi, camisi olan mahalle konseptinde projeler getirecekler, onlara yüze 0 faizli krediler vereceğiz. Yapı kayıt belgesinden toplayacağımız paraları belediye başkanlarına mahalleleri dönüştürmeleri için vereceğiz. Ülkenin altındaki depremselliği aşabilmemizin yolu bu.”


Geri Dön