25 / 04 / 2024

Malatya Sanat Adası açılış için gün sayıyor!

Malatya Sanat Adası açılış için gün sayıyor!

Sanat Adası'nda 18 bin 200 metrekarelik alanda yapılan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, 7 bin 250 metrekarelik yeşil alan; geri kalan bölümlerde ise havuzlar ile doğal ve yapay taş kaplama alanlarının bulunduğu bildirildi.




Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Bankası yanında yaptırılan Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmaları tamamlanma aşamasında. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Sanat Galerisi, Sanat Sokağı ve Gençlik Merkezi ile birlikte 5 ayrı sanatsal konağın yer aldığı Sanat Adası’nda fiziki yapıların tamamlanmasının ardından çevre düzenleme çalışmalarına başlanmış ve çevre düzenleme çalışmalarında sona yaklaşılmıştır.  



18 bin 200 m2’lik alanda yapılan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, 7 bin 250 m2’lik yeşil alan; geri kalan bölümlerde ise havuzlar ile doğal ve yapay taş kaplama alanlarının bulunduğu bildirildi.



Özel görünümlü süs havuzları oluşturuldu


Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Sanat adası içerisinde çeşitli form ve tasarımlarda su hareketlerinin ve görsel objelerin kullanıldığı özel görünümlü süs havuzları oluşturuldu. 

 

Sanat adasını ziyaret edecek olan vatandaşların gideceği noktalar arasında bağlantı sağlamak amacıyla, iklim güvenlik, dayanıklılık ve yerel koşullar dikkate alınarak yaya aksı çevresinde mekana renk ve canlılık kazandıracak, görünüşü zenginleştirecek elemanlar ile oturma ve dinlenme alanları oluşturuldu.


Altyapı ve dolgu çalışmaları tamamlandı


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Adasındaki altyapı çalışmaları kapsamında, başta yağmursuyu drenaj kanalları muayene, parsel bacaları ve mazgallar olmak üzere altyapı şebeke çalışmaları tamamlandı. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından dolgu ve tesviye çalışmaları gerçekleştirildi. Proje dahilinde zemine döşenen kumlamalı bazalt, traverten, kayrak, çelik lama ve terazzo (Renkli doğal mozaik ile özel reçinenin harmanlanmasından elde edilen yüzey kaplama)  yüzeyler; doku, renk, çizgi, form özellikleri dikkate alınarak tasarımda kullanılmıştır. Zemini oluşturan döşeme elemanları estetik açıdan da alanı tamamlayıcı niteliktedir.

 

Çalışmalarda sona yaklaşıldı


Sanat Adası Oturma elemanları, süs havuzları, aydınlatma elemanları, pergolalar, çiçeklikler, ve diğer kent mobilyaları ile birlikte çeşitli kompozisyonlar oluşturularak canlı materyaller ile cansız materyallerin bütünlüğünün sağlandığı çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön