25 / 04 / 2024

Manavgat Türkbeleni açılış için gün sayıyor!

Manavgat Türkbeleni açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılışa hazır hale gelen Türkbeleni Projesi’ni denetledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat’ta inşaatı tamamlanan Türkbeleni Projesi'ni inceledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Manavgat’ın yeni cazibe merkezi olacak alanı Türkbeleni projesi açılış için gün sayarken Başkan Türel de projeyi inceleyerek, son durum hakkında yetkililerden bilgiler aldı.


 
Talimatlar verdi

 

Türkbeleni’ne proje kapsamında yapılan yatay asansörle çıkan Başkan Menderes Türel, Manavgat Şelalesi’ni çağrıştıran yapay şelale ve göleti inceledi. Macera Parkı’nı da inceleyen Türel, 2 bin kişilik amfi tiyatro, 60 metrelik Türk Bayrağı’nın yer aldığı meydan ve proje kapsamındaki diğer sosyal ve idari yapıları inceledi. 2013'teki yangında zarar gören alan dikilen 10 bin yeni ağacı da yerinde inceleyen Başkan Türel, son rötuşlarla ilgili talimatlar verdi.

Açılışa hazır

Türkbeleni’nin yemyeşil doğası, park, spor ve oyun alanları, sosyal tesisleri ve içindeki Millet Kıraathanesi ile Manavgat’ın yeni yaşam alanı olacağını söyleyen Başkan Türel, bir cazibe merkezi olarak turizme de hizmet vereceğini açıkladı. Başkan Türel, açılışa hazır haldeki tesisin açışının devlet büyüklerinin programına göre bir uygun zaman dilimi içinde gerçekleşeceğini belirtti.


Manavgatlıları kucaklayacak 

350 dönüm alana sahip Türkbeleni Projesi; meydanları, 60 metrelik dev Türk bayrağı, 2 bin kişilik amfi tiyatrosu, 1.5 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkuru, spor sahaları, yapay göleti, macera parkı, çocuk oyun alanları, 200 araçlık otoparkı, sosyal alanları ve yemyeşil doğasıyla Manavgatlıların yeni yaşam alanı olacak.
 


Geri Dön