25 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan ve bugün itibari ile Resmi Gazete"de yayınlanan kararla Lalapaşa ve Mutlu Mahallelerinde sınırları belirlenen alanlarda kentsel döşünüm başlayacak. 465 konut yerine 770 konut inşa edilecek.



Yunusemre Belediyesi aylardır üzerinde çalıştığı dev projeyi hayata geçirdi. Kurulmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, Manisa'nın en önemli sorunlarından birisi olan konut ihtiyacını karşılamaya yönelik toplu konut projesinin  TOKİ  işbirliği ile tamamında 5.500 sayısına ulaşacak toplu konut çalışmasının ilk ayağı olan 1150 konutun başvurularına başlandı. 1 Haziran-30 Haziran arasında ön başvuruların alınacağı konutların yapımına yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede başlanacak. 


Yunusemre İlçesi Akgedik bölgesinde yapılacak olan konutlar, ağırlıklı olarak organize sanayi bölgesinde çalışan işçilere yönelik başvuru beklense de. sosyal konul ve dar gelirlilere hitap edecek konutlara. Yuııusemre ve Şehzade merkez ve köylerinde yaşayan herkes başvurabilecek. 2+1 konutlar için ön başvuru bedeli 1000TL 3+1 konutlar iç in ön başvuru bedeli 2000 TL'dir. 


Yapımı gerçekleştirilecek konutlara ait. konut, ticaret merkezi, ofis binası, okul. sosyal ve sportif alanlar ve camii için mimari uygulama projesi, detay projeler ve teknik şartnameler hazır hale getirildi. 

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. 


Mehmet Çerçi. "Toplu Konut İdaresi'nin ikinci konut hamlesinin ilk ayağı Manisa Yunusemre'den başlıyor. Tüm yurtta. 600 bine yakın konut üreten TOKİ. bilinen toplu konut binalarının dışında artık, her yöreye özel özgün mimari de yeni şehirler kuruyor. Yunusemre'ye kurulan şehir de bunlardan birisi olacak. Yunusemre Beyaz Masa'ya müracaatlar yapılacak, ödemeler ise Halk Bankası şu belerinde gerçekleştirilecek tir" dedi. 


MANİSA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR 


Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte yeni kurulan Yunusemre Belediyesi, bir taraftan kurumsallaşma çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan da sessiz sedasız şehrin en önemli sorunlarından birisi olan imar ve kentsel yenilenme, sağlıklı yaşam standardına şehir oluşturma çalışmalarını yürütüyordu. Yapılan çalışmalar nihayet meyvesini verdi ve Yunusemre Belediyesi kentsel dönüşüme başlıyor. 


Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan ve bugün itibari ile Resmi Gazete"de yayınlanan kararla Lalapaşa ve Mutlu Mahallelerinde sınırları belirlenen alanlarda kentsel döşünüm başlayacak. 465 konut yerine 770 konut inşa edilecek. 


Önce alanda kentsel dönüşüm ofisleri kurulacak, ofislerde vatandaşla birebir görüşmeler yapılacak, yerinde çözüm modeli ile vatandaş aynı alanda çağdaş yaşanılabilir konutlara kavuşacak. Yunusemre Belediyesi'nin yürütmüş olduğu kentsel dönüşüm projesi Manisa merkez ve ilçelerinde uygulanan ilk kentsel döşünüm çalışması olduğu gibi,aynı zamanda Ege'de uygulanan ilk kentsel dönüşüm olma özelliğini de taşıyor. 

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi. "Özgüveni yüksek. kendine güvenen, kısa. orta ve uzun vadeli projeler ortaya koyabilen Yunusemre Belediyemizin çalışmaları şehirde gerçek manada dönüşüm ve gelişim başlatıyor. Yunusemre, adeta şantiye alanına dönecek. Tüm hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi. 


Hür Işık Gazetesi


Geri Dön