29 / 03 / 2024

Manisa'da eğitime 23 milyon liralık yatırım!

Manisa'da eğitime 23 milyon liralık yatırım!

Selçuk Özdağ, Sosyal Bilimler Lisesinin yaşadığı bina sıkıntısını gidermek için Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini söyledi. Özdağ, bu binanın yapımının 2015 yılı yatırım programına alındığını müjdeledi.




AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Sosyal Bilimler Lisesinin yaşadığı bina sıkıntısını gidermek için Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini söyledi. Özdağ, bu binanın yapımının 2015 yılı yatırım programına alındığını müjdeledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin sonunda Yunusemre İlçesinde yapılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi binası inşaatının 2015 yılı yatırım programına alınmasını sağladıklarını ifade eden Özdağ, şöyle konuştu: "Bu binanın toplam proje bedeli 8.5 milyon lira. Planlamaya göre bina 2017'de bitirilecek. 2015 yılı için 1 Milyon 275 bin lira kaynak ayrıldı. Manisa için hayırlı uğurlu olsun. Daha önceden yapımı devam eden yatırımlar için 22 milyon 745 bin TL. kaynak ayrıldı. Devam eden bu 9 adet inşaatın 5'inin 2015 yılında bitirilmesi planlandı. Diğer 4'ü 2016 yılında bitirilecek."

Manisa Sosyal Bilimler Lisesinin dışında 7 okul, pansiyon ve spor salonu yapımının da 2015 yatırım programına alındığını müjdeleyen AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, "Bunlar Alaşehir, Gölmarmara Salihli ve Turgutlu İlçelerine yapılacak olan Mesleki ve Teknik Liseler, Akhisar Anadolu Lisesi ve 200 yataklı pansiyonu, Selendi İHL. 200 yataklı öğrenci pansiyonu ve Soma Cemil Meriç Anadolu Lisesi Spor Salonu inşaatıdır. Yeni başlayacak olan bu yatırımlar için 2015 yılında 11 Milyon 675 Bin TL. kaynak ayrılmıştır. Hükümetimizin gerek Manisa ve ilçeleri, gerekse tüm Türkiye'deki eğitim yatırımları azalmadan devam etmektedir. Tüm bu yatırımlar Manisa ve ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön