29 / 03 / 2024

Manisa'daki hastane ihaleleri TBMM gündeminde!

Manisa'daki hastane ihaleleri TBMM gündeminde!

Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da bazı hastane ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu..



Manisa daki hastane ihaleleri TBMM gündeminde!


Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da bazı hastane ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu.


Biçer, Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi ile Manisa Devlet Hastanesi'ne ilişkin 10 soru sordu.


Biçer'in soruları


1- Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ihalesinde 5 Ekim 2011'de açık eksiltme yapılmış, 11 Ocak 2013'te nihai teklif mektubu ile ihalenin tamamlandığı açıklanmıştır. Aradan 3 seneden fazla zaman geçmesine karşın neden inşaata başlanmamıştır?


2- Manisa Belediye Başkanlığı Sağlık Bakanlığı, Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığınca hazırlanan imar plan değişikliği, plan notları ve plan açıklama raporunun Belediye Meclisi tarafından 4.6.2010 tarih ve 229 sayılı kararı ile kabul edildiğini bildirmektedir. Bu Daire Başkanlığının imar planı hazırlama yetkisi var mıdır?


3- Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Ön Fizibilite Raporunda, Arsa ve İşletme Sermayesi Yatırımı dahil toplam yatırım tutarı 122 Milyon 788 Bin 993 TL olarak hesaplanmıştır. İhale Komisyon Kararı'nda bina kirası olarak (Pl) 46 Milyon TL olarak belirlenmiştir. Manisa Şehir Hastanesi 2 yıllık kirasıyla yaptırılabilecekken neden 25 sene kiracılık/borç ilişkisi tercih

edilmiştir?


4- Sağlık Bakanlığı'nın Sağlık Hizmet Bölge Planlamasında Manisa bölgesi için yapılan hazırlık ile ihale için yapılan ön fizibilite arasındaki çelişkinin nedeni nedir?


5- Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım Planlama Daire Başkanlığı Yatırım Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından yapılan planlama uyarınca Manisa il merkezinde mevcut yatak kapasitesinin 1385'ten 1050'ye düşeceği doğru mudur?


6- Manisa şehir hastanesinin tamamlanmasıyla kapatılacağı belirtilen Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hastanesinin yatak kapasitesinin 200'e indirileceği doğru mudur? Bu hastanenin arazisi hakkındaki planlama nedir?


7-Manisa Devlet Hastanesi'nin 325 yatağının 150 yatak kapasitesi bırakılarak yeni hastane ile koordineli hizmet yürüteceği doğru mudur? Hizmetin işleyişi nasıl planlanmıştır?


8- Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin 274 yatağının (75 yataklı Morris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastalıkları Hastanesi dahil) tümüyle yeni binaya taşınacağı, doğum ve çocuk bakımevinin yeni hastaneye taşınacağı ve binasının İl Sağlık Müdürlüğü binası olarak kullanılacağı, Morris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin de 100 yataklı günübirlik hastane olarak kullanılmaya devam edileceği doğru mudur? Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Manisa Devlet Hastanesi, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin ana binasının ve üzerinde bulundukları taşınmazların ihaleyi alan şirketlere devredilip edilmeyeceği ve bu alanların nasıl kullanılacağı belirlenmiş midir?


9- Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığının yaptığı Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Yapım İşlerinin İzleme ve Değerlendirme Danışmanlığı ihalesini hangi şirket almıştır?


10- Manisa Şehir Hastanesi inşaatında iş sağlığı ve güvenliği sorumluları kimlerdir? İhaleyi yapan, denetim görevi olan ve denetim ihalesini kazanan şirketler yönünden iş kazası nedeniyle inceleme başlatılmış mıdır?




Geri Dön