29 / 03 / 2024

Manisa'ya yatırım müjdesi!

Manisa'ya yatırım müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Muhtarlar Derneği'nin organizasyonuyla, Yunusemreli Mahalle Muhtarları ile buluştu. Toplantıda yatırım ve projelerden bahsedildi.



Sık sık gerçekleştirilen toplantılarla mahalle muhtarları ile buluşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Muhtarlar Derneği'nin organizasyonuyla, Yunusemreli Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıya MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu ve Mustafa Genç, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan ile mahalle muhtarları katıldı. Kahvaltı öncesi Başkan Ergün'ün yanına giderek, mahallelerinde gerçekleştirilen hizmetler dolayısıyla teşekkür eden Asmacık Mahalle Muhtarı Hülya Gezer, Başkan Ergün'e kilim hediye etti. Toplantıda konuşan Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, yapılan mezarlık işleri, kanalizasyon çalışmaları ve sondajların yapılmasının herkesi mutlu ettiğini belirterek, "Bu nedenle çok teşekkür ediyoruz. Mutlaka eksiklikler olacaktır ama görüyoruz ki işler yoluna girdi, güzel hizmetler gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde şöyle bir şey oldu. Mezarlık taşı ilgili bir muhtarımız dilekçe vermiş. Kendisiyle ilgili yazı geldiğinde mezarlık taşları döşenmiş. İşler bu kadar hızlanmış. Bu nedenle çok teşekkür ediyoruz" dedi. 


YUNUSEMRE'DE 166 MİLYONLUK YATIRIM VAR

Her ne kadar Yunusemre bölgesine yatırım yapılmıyor dense de Manisa'nın merkezi olması sıfatıyla bana göre en önemli yatırım Manisa'daki Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapılması. Bu çalışma da bu bölgede. Sadece oraya harcadığımız para 110 milyon lira. Yunusemre ilçesine bugüne kadar yapılan yatırımları koyduğumuzda 166 milyon liralık bir yatırım. Bu tutarda MASKİ'nin yatırımları hariç" dedi. 


80 MİLYONLUK YATIRIM DAHA GELİYOR

MASKİ yatırımlarında ise bu bölgede en önemli yatırımlar Muradiye ve Yağcılar Mahallelerinin kanalizasyon şebeke projeleri olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "Yani içine Evrenos, Karaali Mahallesi ile Akgedik mevki, Uzunburun mevkii ve Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü'nün atık sularının toplayıcı ve kolektör hattı projesi. Bu bölgenin tamamının arıtmalarını yapacak olan yatırım. Bunun toplam maliyeti şu anda belirlenen 50 milyon lira. Bununla ilgili yapım ihalesine geçilmeden önce proje ihalesi yapılıyor. 15.12.2016 tarihinde teslimi yapıldı. 210 günlük bir süre içerisinde bu projeler MASKİ'ye teslime edilerek yapım ihalesine çıkma noktasına geleceğiz. Bunun yanında yine Muradiye, Akgedik ve  TOKİ  mevkinin içme suyu şebeke hatları var. Bunun da proje ihalesi yapıldı. 180 günlük süre içerisinde bu projeler MASKİ Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Bu iki yatırımın maliyeti 80 milyon lira. Sadece arıtmanın yerinin alınması ile ilgili tespitlerimiz 1 sene sürdü. Sonuçta artık yerleri netleşmiş ve projeler birer birer yapılma noktasına girdi" diye konuştu. 


ATIKSU ARITMA TESİSLERİ YENİLENİYOR

Manisa'nın 60 bin nüfuslu döneminden kalan ve bugün 380 binleri bulan şehir merkezindeki kitleye yeterli hizmeti veremeyecek durumda olan Atıksu Arıtma Tesislerinin yenilendiğine dikkat çeken Başkan Ergün, "Atıksu arıtma tesislerimiz yıkılarak yenisi yapılıyor. İnşaatının yüzde ellisi tamamlandı diyebiliriz. Sadece oradaki arıtmanın maliyeti 50 milyon lira, ek ilavesi ile 58 buçuk milyon lirayı bulacak. Hizmetin siyaseti olmaz mantığıyla ayrım yapmadan il genelinde en güzel hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Manisa'nın en ücra noktasına kadar ulaşmak zorundayız. Örnek verecek olursak Manisa'da bin 950 tane mezarlık var. Bunların bin 880 tanesinin geçen yıl temizliğini yaptık. Bundan sonraki süreçte de devam edecek" diye konuştu. 


HAKKANİYETLE HİZMETLERİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Su depolarında da 15 deponun bütün bakımlarının yapıldığını kaydeden Başkan Ergün, "2017 yılında planlanan 14 deponun çalışmaları başlayacak. Seyitli, Örselli, Akçaköy, Çamlıca, Karakoca, Kayapınar, Yukarı Emlakdere, Aşağı Emlakdere, Kışla, Süngüllü, Sümbültepe, Osmancalı, Süleymanlı, Karayağcıhacılar. 2 tane de montaj aşamasında olan Pınarköy ve Yağcılar Mahallesine de kompozit depolarımız yapılıyor. İtfaiye müfrezeleri, sulama göletleri noktasında, mezarlık duvarlarına yönelik yeni bir ihale yaptık. Bunun dışında sağlık, kültür etkinliklerimiz var. Su arıtma tesisleri yapmayı planladığımız mahallelerimiz var. Muradiye'ye giden köprümüzü bitirdik. Mevcut Menemen yolundan üniversiteye dönen kavşak ile ilgili planlarımızı bitirdik. 4 Nisan tarihinde de üniversite yolunu bulvara dönüştürmek için çalışmalara başlayacağız. Manisa merkezinden Muradiye'ye giden yolu biliyorsunuz. Peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. İnsanlar, Manisa'ya geldiklerinde artık Büyükşehir havasını yaşasınlar istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Tüm ekiplerimizle birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Elimizi kalbimize koyarak, hakkaniyetle hizmetleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Allah sağlık verdikçe, çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 


MUHTARLARIN SORULARINI YANITLADI

Konuşmaların ardından Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür plaketi takdim etti. Mahalle muhtarlarının sorularını da yanıtlayan Başkan Ergün, daha sonra muhtarlarla tek tek fotoğraf çektirdi. 



Manisa Olay Gazetesi


Geri Dön