26 / 04 / 2024

Mardin'de ipotekli tarım arazisi satışı mecliste!

Mardin'de ipotekli tarım arazisi satışı mecliste!

Mardin ilinde yabancılara yapılan arazi satışlarına ve üzerinde ipotek bulunan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Mardin ilinde yabancılara yapılan arazi satışlarına ve üzerinde ipotek bulunan tarım arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Özkan, ''Bursa'da yapımına 2017 yılı başında başlanan ve 2019 yılında hizmete başlanacağı duyurulan yaklaşık 10 dönüm arazi üzerine kurulu ve 1228 yatak kapasiteli Ali Osman Sönmez Hastanesi inşaatının faaliyete geçmesi mümkün görünmemektedir. Bursalı Sönmez ailesinin desteği ile inşaatına başlanan hastane, bitirildiğinde Zübeyde Hanım ve Çekirge Devlet Hastanelerinin buraya taşınması planlanmaktadır'' diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan'ın soruları:
1- Mardin ilinde arazi satın alan yabancı gerçek kişi, şirket veya yabancı ortaklı şirket sayısı nedir?
2- Mardin ilinde arazi satın alan yabancıların ülkelerine göre dağılımı nasıldır?
3- Mardin ilinde arazi satın alan yabancı gerçek kişi, şirket ve yabancı ortaklı şirketlerin satın aldığı arazilerin ilçelere ve yüzölçümlerine göre dağılımı nasıldır?
4- Mardin ilinde üzerinde ipotek bulunan tarım arazisi tapusu sayısı nedir? İpotekli tarım arazilerinin yüzölçümü toplamı nedir? Bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır?
5- Mardin ilinde bankalar tarafından ipotek konulan tarım arazisi tapusu sayısı, yüzölçümü ve bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır?
6- Mardin ilinde yabancı sermayeli bankalar tarafından ipotek konulan tarım arazisi sayısı ve yüzölçümü nedir?


Geri Dön