28 / 03 / 2024

Marmaris'te 4 milyon TL'ye icradan satılık apart otel!

Marmaris'te 4 milyon TL'ye icradan satılık apart otel!

Marmaris 1. İcra Müdürlüğü, Muğla ili Marmaris ilçesi Kemeraltı mahallesi Dergahcivarı mevkiindeki apart otelin J ve H bloklarını toplam 4 milyon 75 bin 260 TL muhammen bedel ile ayrı ayrı satışa çıkardı



Verilen ilan şöyle;


MARMARİS 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 


Dosya No : 2007/1808 ESAS

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen taşınmazın;

SATILMASINA KARAR VERİLEN T. TAŞINMAZ:

TAPU KAYDI : Muğla İli Marmaris ilçesi Kemeraltı Mah. Dergahcivarı mevkii, 185 Ada, 565 Parsel (J Blok) 1.249,00 m2 yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın 1/2 hissesi borçlu adına kayıtlıdır.

ÖZELLİKLERİ : J Blok bodrum kat,zemin kat, 1. kat,2.kat, çatı katından oluşan betonarme karkas inşaat tarzında inşa edilmiş binadır. Toplam 40 Apart otel odasından oluşmuştur. Apart otel odalarda salon açık mutfak,yatak odası,banyo wc ve bolkan bulunmaktadır. Tüm zemin kaplamaları seramik iç ve dış doğramalar ahşaptır. Apart otel odalarda mermer tezgahlı alt ve üst dolapları ahşap mutfak dolabı bulunmaktadır, iç ve dış cepheler sıvalı ve boyalıdır. Merpen ve balkon korkulukları demir doğrama üzeri ahşaptır, banyo wc bölümü klozet lavabo duş ve duşa kabinden teşekkül etmiş olup duvarlar tavana kadar seramik kaplamalıdır. Yaklaşık inşaat alanı 1.865 m2'dir. Taşınmaz hakkındaki detaylı bilgi dosyasında mevcuttur.

İMAR DURUMU : Marmaris Belediye Başkanlığının 08/11/2010 tarih 6153 sayılı yazıları ekindeki imar durum belgesine göre Kemeraltı Mah. Dergahcivarı mevkii 7 pafta 185 ada 565 Parsel de bulunan taşınmazın; imar planındaki yeri; Konut Alanı, inşaat düzeni: Ayrık Nizam, Kat adedi:2 kat, Bina yüksekliği 9.50 mt,ön bahçe uzaklığı:5.00mt,Yanbahçe uzaklığı:3.00mt, Arka bahçe uzaklığı;H/2 Çatı Meyili:%33 Arsanın emsal alanı: TAKS 0.30, KAKS.0.90 olarak bildirimiş-olup, söz konusu taşınmazın imar durum belgesinin Kültür ve Turizm Yatırım ve işletmeler Genel Müdürlüğünce 26.08.2010 tarihinde onan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan paftasına göre düzenlendiği tespit edilmiştir.

DEĞERİ : 1.682.750,00-TL

SATIŞTA KDV ORANI: % 18

SATILMASINA KARAR VERİLEN 2. TAŞINMAZ:

TAPU KAYDI : Muğla ili Marmaris İlçesi Kemeraltı Mah. Dergahcivarı mevkii, 185 Ada, 586 Parsel (F Blok) 1.893,48 m2 yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın 1/2 hissesi borçlu adına kayıtlıdır.

ÖZELLİKLERİ: F Blok bodrum kat,zemin kat, 1. kat, 2. kat ve çatı katından oluşmuş olup, toplam oda sayılı 67’dir. Her odada balkbn, açık mutfak, banyo wc, mermer mutfak tezgahı alt ve üst dolaplar ahşap, iç dış doğramalar ahşap, zeminler seramik kaplamalıdır. Banyo wc bölümünde klozet lavabo duş teknesi duşa kabin bulunmaktadır. Duvarlar tavana kadar seramik kaplamaladır. Bu Blok bahçe cephesinde havuz bulunmaktadır. Taşınmazın iç ve dış cepheleri sıvalı ve boyalıdır. Toplam inşaat alanı takriben 2.431,00 m2’dir. Taşınmaz betonarme karkas inşaat tarzında yapılmıştır. Taşınmaz hakkındaki detaylı bilgi dosyasında mevcuttur.

İMAR DURUMU ; Marmaris Belediye Başkanlığının 08/11/2010 tarih 6153 Sayılı yazıları ekindeki imar durum belgesine göre Kemeraltı Mah. Dergahcivarı mevkii 7 pafta 185 ada 586 parselde bulunan taşınmazın; imar palanındaki yeri: Konut alanı, inşaat düzeni: ayrık nizam, kat adedi: 3 kat, Bina yüksekiği:9.50 mt, ön bahçe uzaklığı:5.00mt yan bahçe uzaklığı: 3.00 mt arka bahçe uzaklığı: H/2 çatı meyili:% 33, arsanın emsal alanı TAKS: 0.30 KAKS 0.90 olarak bildirilmiş olup söz konusu taşınmazın imar durum belgesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve Işletmolm Genel Müdürlüğünce 26.08.2010 tarihinde onanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan paftasına göre düzenlendiği taşınmaz üzerinde yapılaşma olup, komşu 70 parsel ile şuyusunun giderilip düzgün imar parseli şekline dönüştükten sonra imar durum belgesinin yenileceği bildirilmiştir.

DEĞERİ: 2.392.510,00-TL

SATIŞTA KDV ORANI: % 18

İMAR DURUMU : imar durumu daha görüşülmedi Satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartları:

1-Satışlar;

1NOLU TAŞINMAZ: 17.07.2012 Salı günü saat 14:00-14:10 arasında

2NOLU TAŞINMAZ: 17.07.2012 Salı günü saat 14:20-14:30 arasında

Marmaris Belediyesi Sergi Salonu adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmazlar 27.07.2012 Cuma günü Marmaris Belediyesi Sergi Salonu adresinde aynı saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranının taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir.,Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyeninin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi (Türk Lirası ve devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir) veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vereiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilemeyen alakadarlara ilanen tebliğ yerinetaim olacağı ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.


(Basın: 36273)


İlan için tıklayın!



Geri Dön