20 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması!

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması!

2021 Yılı Kayseri Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirme yaptı.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de düzenlenen 2021 Yılı Kayseri Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'nda kentsel dönüşüm ve konut inşaatlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özhaseki,  TOKİ  eliyle 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini ve 2,5 milyon konutun dönüşümünü tamamladıklarını söyleyerek "Son 19 yılda çiftçilerimize toplam 165 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Yeni Türkiye'nin otomobili fabrikasının temelini attık. Yerli otomobilimizi 2023 yılında yollarda göreceğiz. Bugün artık Türkiye, insansız hava araçları başta olmak üzere pek çok alanda dünyanın sayılı savunma sanayi üreticisi ve ihracatçısı ülkeleri arasına girdi. Yerli ve milli İHA, TİHA ve SİHA'larımızla daha güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Özhaseki den kentsel dönüşüm açıklaması!

Kayseri'de şehir hastanesi ve raylı sistem gibi önemli yatırımların hayata geçirildiğini ve bu yatırımların devam edeceğini vurgulayan Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 17 belediyemiz yatırım yapıyor. Toplamda bütün belediyelerimizin bu yıl itibarıyla Kayseri'ye yapacakları yatırım 1,7 milyar lira, kamu eliyle yapılan 6,7. Kayseri'ye önümüzdeki yıl 8,4 milyar liralık yatırım gelmiş oluyor. 2021 yılında Kayseri'mize 6 milyar 733 milyon 220 bin lira değerinde yatırım getirdik. Son 19 yılda ise yatırım miktarı 45 milyara ulaştı. 2021 yılında gerçekleşen ihracat rakamı 3,2 milyar dolar, ithalat rakamı ise 1,5 milyar dolardır. Yani Kayseri'mizde ihracat, ithalatın iki katından fazla gerçekleşmiştir. Yine 4. OSB kurma çalışmalarına sanayicilerimizden büyük bir talep var. 870 arkadaşımızın da dilekçesi var."

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye kentsel dönüşüm eleştirisi! 


Geri Dön