19 / 04 / 2024

Mehmet Polat kimdir?

Mehmet Polat kimdir?

Malatya Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat kimdir? Mehmet Polat, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mehmet Polat, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Mehmet Polat...



Mehmet Polat kimdir?

Mehmet Polat,   1962 Yılında Malatya’nın Pütürge İlçesi Aktarla Candar Köyünde doğdu. İlkokulu Malatya’da okudu ve eğitimimin devamı ve iş için İstanbul’a gitti. 1982 yılında askerlik görevini  İzmir  Narlıdere ve Trakya Uzunköprü ve Keşan’da yaptı. Evli ve 6 kız, 2 erkek çocuk babası.


EĞİTİM DURUMU : Ortaokul ve lise tahsilini İstanbul Gökşen lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü 2002 mezunu.

 

İngiltere’de , Oxford House Collage Of London’da lisan eğitimini ve Oxford’da 2012 -2013 Oxford Business Certificate programını bitirdi. ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’nin İstanbul’da ilk açmış olduğu (SİYASET AKADEMİSİ’nde) Siyaset Bilimi ve Yerel Yönetimler programını başarıyla tamamladı. 


İŞ HAYATI : 1984 yılında iş hayatına atıldı. Bir yandan da tahsil hayatını sürdürürken orta ölçekli bir atölye ile işe başladı. İşi geliştirerek 1990 yılında POLAT TEKSTİL firmasını kurarak imalata başladı. 


1991 yılında CANDARLI tekstil firmasını ve iki marka oluşturarak; LOUIS FABEL ve PRAİSE GOLD markalarıyla AVRUPA, AMERİKA, RUSYA ve ORTA DOĞU ülkelerine ihracat yapmakta olan bir firma haline geldi, halen uluslar arası ihracat firmanın yönetim kurulu başkanlığını 


SOSYAL ETKİNLİKLER: MALATYA KUBBE EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI’nın Başkanlığı. (MASTÖB) 216 Kuruluşun üyesi olduğu MALATYA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİRLİĞİ’NİN GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ, Malatya İş Adamları Derneği’nde v e Pütürge Vakfı’nda istişare kurul üyesi. ASKON ‘da dış temsilci, çeşitli sosyal ve mesleki oda ve derneklerde de aktif görevlerde bulundu. 


SPOR: İkamet ettiği ilçede (2.lig) Küçükköy (Gaziosmanpaşa )Spor Kulübünde yöneticilik ve basın sözcülüğü ayrıca, çeşitli spor kulüplerinde 


SİYASET: 2002 yılında ilk olarak ADALET VE KALKINMA PARTİSİ, Gaziosmanpaşa ilçesinde parti kurucusu olarak aktif siyasete başladı. Dış İlişkiler ’den sorumlu ve Medya Tanıtım Birimlerinde Başkan Yardımcılığı yaptı. 2004 yılı mahalli seçimlerde Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. Daimi Encümenlik ve Plan Bütçe Komisyonu ve diğer komisyonlarda görev yaptı. 2011 seçimlerinde ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’ nden İstanbul 2.ci bölge milletvekili aday adayı oldu. Halen Gaziosmanpaşa ilçesinde partimizin kurucular kurulunda görevimi sürdürmekte.


30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Pütürge Belediye Başkanlığına seçildi.


Malatya Pütürge'ye 500 konut yapılacak!



Geri Dön