29 / 03 / 2024

Melih Gökçek: Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister!

Melih Gökçek: Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Boğaz Projesi”ne ilişkin soru üzerine, projeyi ekranda beliren animasyon görüntüleri eşliğinde açıklayan Başkan Gökçek, “Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister, dedi...



Gökçek; İmrahor Vadisi’ne yapacağımız boğaz-kanal, 11 kilometre. Şimdi bunun projesi Bakanlar Kurulu’nda, bu hafta Bakanlar Kurulu’nda. İnşallah arazinin bir kısmı bizim, bir kısmı da vatandaşın olan bu proje Bakanlar Kurulu’nda tasdik edildikten sonra, bizim olan kısmını, vadiyi de içine katarak, ihale yapıp, o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Mevcut arazimizle tanzimin tamamını bitirelim ve belediyenin cebinden para çıkmasın. Hatta belediyeye para kalsın istiyoruz, dedi. 


Her projeye olduğu gibi bu projeye de Ankara’daki mimar ve mühendis odalarının karşı çıkacağını söyleyen Başkan Gökçek, meslek odalarının mesleki alanlar dışında siyasi faaliyet göstermelerinin yasalara ve Anayasa’ya aykırı olduğunu ilgili maddeleri okuyarak gösterdi ve yasa dışı eylemlerin sonucunda yönetimlerin değiştirilerek, suç işleyen yöneticilere cezai işlem yapılması gerektiğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön