25 / 04 / 2024

Memur emekli maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte emekli memurlar için 2022 Temmuz zam oranı

Memur emekli maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte emekli memurlar için 2022 Temmuz zam oranı

Memur ve emekli maaşı Temmuz zamları her yıl olduğu gibi Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları yaklaşan Haziran ayı ile birlikte şimdiden merak konusu haline geldi. Konu ile ilgili Bakanlık'tan açıklama geldi.



Emekli ve memur maaşına Temmuz ayında yapılacak zammı için gözler Haziran ayında açıklanacak enflasyon oranlarına çevrildi. 2022 Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bakan Bilgin; "Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim." ifadelerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli memur Temmuz zamlarına ilişkin taban maaşların artacağını belirtti. Bakan Bilgin, milyonlarca emekli ve memurun heyecanla beklediği Temmuz zam oranlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Memur emekli maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte emekli memurlar için 2022 Temmuz zam oranı

Bakan Bilgin: "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Bin 100 liralık bayram ikramiyesini biz 400 lira artırmış olsaydık bunun maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Maliyet daha fazla ama daimi olacak. Her aya yansıyacak. Yaklaşık 800 bin kişilik bir kesimi ilgilendirecek." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön