19 / 04 / 2024

Menderes'e kazandırılan 7 park hizmete açıldı!

Menderes'e kazandırılan 7 park hizmete açıldı!

Menderes ilçe merkezi ve sahil bölgesindeki parkların yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. 4 mahallede vatandaşların hizmetine açılan 7 park engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlandı




Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçe merkezi ve sahil bölgesindeki parkların yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. 4 mahallede vatandaşların hizmetine açılan 7 park engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlandı. Cüneytbey Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Kasımpaşa Mahallesi ve Özdere Çukuraltı Mahallesi'ndeki çalışmalar kapsamında toplamda 6 bin metrekarelik alanda çimlendirme, ağaç dikimi ve mevsimlik çiçek dikimi de gerçekleştirildi. Kemalpaşa Mahallesi 131 sokakta kurulan Geometri Park bin 230 metrekare alan üzerine kurulu olup, 334 metrekaresi yeşil alan. Kemalpaşa Mahallesi 177 sokaktaki Alfabe Park ise 3 parkın birleşmesiyle 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu olup, 2 bin 500 metrekare yeşil alana sahip. Alan bir adet kafeterya, piknik alanları, spor aletleri ve su perdeli süs havuzundan oluşmakta. Kasımpaşa Mahallesi 216 sokakta yapılan Rakam Parkı da bin 780 metrekare alan üzerine kurulu olup, 780 metrekaresi yeşil alandan oluşmakta. Rakam parkın bulunduğu alan çevresindeki evlerin dış cepheleri de konsepte uygun olarak boyanarak sokakta bütünlüğün sağlanması amaçlandı. Yapılan tüm parklar özel aydınlatma sistemi ve otomatik sulama sistemi ile donatıldı.

Parkları kısa sürede hizmete sokmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Eskiler yeni yüzüne kavuşurken, yeni parklarımız ile birlikte ilçemizin çehresi modern görünüme kavuşuyor. Normal park formatından farklı olarak geliştirdiğimiz proje ile çocuklarımızın eğitimine katkı koymayı amaçladık. Projemiz kapsamında alfabe, rakam ve geometri parklarını Menderes'e kazandırdık. Böylelikle çocuklarımız oyun oynarken hem öğreniyor hem eğleniyor" dedi. Yeni parkların engelli çocuklar için uyumlu olduğunu da kaydeden Başkan Soylu, "Ne yazık ki bizim dönemimizden önce yapılan parklarda engelli çocuklarımız unutulmuş. Biz yeni parklarımızı engelli dostu olarak tasarladık. Kimse eve mahkum bir hayat yaşamayacak" diye konuştu.




Yeni Asır


Geri Dön