19 / 04 / 2024

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm için adım atıldı!

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm için adım atıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, "Akdeniz'imizin modern bir kent haline dönüşmesi yolunda yapacağımız çalışmaları, önceliklerimizi ortaya koyduk ve bu çerçevede Barış ve Bahçe mahallelerimizde bir kentsel dönüşüme başlama kararı aldık" dedi.



 


 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Seyfi Ali Türkoğlu Stadı'nda gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan Akdeniz İlçe Kongresi'nde konuştu. Elvan, Akdeniz ilçesinin Mersin'in kalbi konumunda olduğunu belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilçenin ticaret, lojistik ve sanayi merkezlerini içerisinde bulundurduğuna vurgu yapan Elvan, gelir dağılımına bakıldığında en yoksul ilçelerden birinin Akdeniz ilçesi olduğunu dile getirdi. 

İlçenin geçmişte yıllardır tahrip edildiğini ve bir kenara terk edildiğini kaydeden Elvan, şunları söyledi: 

"Ben o mahallelere, sokaklara girdiğimde o analarımızın, babalarımızın, kadınlarımızın neler söylediklerini burada anlatmak istemiyorum ama eziyet, sıkıntı çektiler ve nihayet en son yerel seçimlerle sevgili Mustafa Gültak kardeşimizin belediye başkanlığını onayladılar. 'Artık biz yolumuza AK Parti ile devam edeceğiz' dediler. Kısa sürede belki 15-16 aylık süreçte çok önemli çalışmalar yaptık. Belki 30-40 yıldan beri konuşulan meseleleri çözme yolunda çok önemli adımlar attık. Akdeniz'in mahallerine girdiğinizde o mahallelerin bir çoğunda tapu, ruhsat, sağlıklı bir bina yok. Yarın herhangi bir afetle karşı karşıya kaldığımızda o binalar ayakta kalabilecek mi? Hayır. Peki ne yaptık. Hemen Mustafa Başkanımız göreve gelir gelmez Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla iş birliği yaparak Akdeniz'imizin modern bir kent haline dönüşmesi yolunda yapacağımız çalışmaları, önceliklerimizi ortaya koyduk ve bu çerçevede Barış ve Bahçe mahallelerimizde bir kentsel dönüşüme başlama kararı aldık. Bu çerçevede Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız,  TOKİ  Başkanlığımız Akdeniz Belediyemiz ile birlikte çalışmaya başladı. İnşallah Barış ve Bahçe mahallelerimizde oturan kardeşlerimizi çok modern, çevre düzenlemesiyle, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla muhteşem bir mekana kavuşturacağız." 

Malatya Battalgazi'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

 

 


Geri Dön