29 / 03 / 2024

Mersin'de odunlukta yaşayan aileye ev verilecek!

Mersin'de odunlukta yaşayan aileye ev verilecek!

Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi'nde ikamet eden Coşkun, maddi sıkıntı sebebiyle oturduğu evden çıkartıldı. Bir akrabasına ait evin çatı katındaki odunluğa yerleşen aile için toplanan bağışlarla yıkılacak ve yerine modern bir daire yapılacak...



Mersin'de, 28 yaşındaki Zeliha Coşkun'un, biri engelli 4 çocuğu ile kaldığı odunluk, toplanan bağışlarla yıkılacak ve yerine modern bir daire inşa edilecek.

Anadolu ajansı'nda yer alan habere göre, Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi'nde ikamet eden Zeliha Coşkun, eşi Haliz Coşkun'u geçen yıl kaybetti. Maddi sıkıntı sebebiyle oturduğu evden çıkmak zorunda kalan Coşkun, çocukları Miran (10), Helin (6), Devran (5) ve doğuştan engelli Gül (3) ile bir akrabasına ait evin çatı katındaki odunlukta yaşamaya başladı. Zaman içerisinde hem yiyecek hem de ısınma ihtiyacını karşılayamaz duruma gelen anne Coşkun, yardım için Kimsesizsiniz Derneği'ne başvuru yaptı.

Mersin de odunlukta yaşayan aileye ev verilecek!

Dernek yetkilileri, yaptıkları incelemede, ailenin 20 metrekarelik tek göz çatı katında yaşadığını ve yardıma muhtaç olduğunu belirledi. Sosyal medyada başlatılan yardım kampanyasıyla bağış toplandı. Toplanan bağışla ailenin kaldığı odunluk yıkılarak 1+1 daire olarak yeniden yapılıyor.

Ailemizin yüzü gülüyor'

Kimsesizsiniz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'de yetim ve öksüz çocuklara destek olmak ve onların temel ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 3 yıl önce kurulduklarını belirtti. Derneğe yapılan başvuru kapsamında yönetimle Coşkun ailesini ziyaret ettiklerini ve yardım için gerekli çalışmalara başladıklarını ifade eden Tosun, "Evin durumu çok kötüydü. Aile, tek göz bir odada yaşıyordu. 4 yetim çocuğu var, eşi vefat etmiş. Bu çocukların gülebilmeleri adına sosyal medya aracıyla kampanya başlattık. Yapılan yardımlarla tek gözlü odayı 2 gözlü bir eve çevirdik. Temelden başladığımız inşaatımız 1+1 daire şeklinde yapılıyor. İnşaat bitme aşamasında. Şimdi ailemizin ve hayırseverlerimizin yüzü gülüyor" şeklinde konuştu. Tosun, ailenin tüm temel ihtiyaçlarının hayırseverler tarafından yapılacak bağışlarla her ay düzenli bir şekilde karşılanacağını da belirtti.

Aile, inşaat çalışması tamamlandıktan sonra yeni evlerine taşınacak olmanın sevincini yaşıyor.


Geri Dön