27 / 04 / 2024

MESA Holding yeni projeler için düğmeye bastı!

MESA Holding yeni projeler için düğmeye bastı!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Vahap Munyar bugünkü köşe yazısında Mesa Holding'in yeni projelerini kaleme aldı. 



Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Vahap Munyar bugünkü köşe yazısında Mesa Holding'in yeni projelerini kaleme aldı. İşte Munyar'ın o yazısı...

Mesa'da işleri artık Mert Boysanoğlu devraldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Erhan Boysanoğlu, " Ben Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanıyım. Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini artık Mert üstlendi. Bizim lokomotif şirketimiz Mesa Mesken’dir."

Sonrasında kuruluş günlerine dair anıları anlatarak, "Mesa Mesken Sanayii’ni 1969 yılında Aykut Mutlu kurmuştu. Kendisi benim hocam idi. 40 yıl önce şirketten ayrıldı.6-6.5 yıl önce ortakların hisselerini devraldık. Mesa Holding ve şirketleri şu anda Boysanoğlu Ailesi’ne ait."açıklamasında bulundu.

Kendi hayat hikayesini anlatan Mert Boysanoğlu ise şunları söyledi: 

"8 yıl yurt dışında yaşadım. İngiltere’de Oxford mezunu mimarım. 1 yıl Londra’da bir mimarlık ofisinde çalıştım. Okulda iken barmenlik bile yaptım. Türkiye’ye döndüğümde bir yazılım şirketinde görev yaptım.Ardından yurt dışındaki projelerle ilgilendim. Azerbaycan ve Kazakistan’da kaldım. Sayın Aliyev’in oturduğu sarayı biz yapmıştık. Zamanla genel müdür yardımcısı ve genel müdür oldum. Şimdi de Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanıyım. Yiğit, enerji işimizi geliştirdi. HES ve RES toplam 100 megavatlık kurulu gücümüz var. Yiğit enerjinin yanı sıra Mesa İmalat’ı da yönetiyor. Mesa İmalat 40 ülkeye ihracat yapıyor.

MESA Holding yeni projeler için düğmeye bastı!

Mert Boysanoğlu sonrasında işe İstanbul'da hayata geçecek projeler hakkında da şu bilgileri verdi: 

Beykoz 1, Kozyatağı, Çengelköy, Mesa Cadde (Maltepe), Beylerbeyi, Hadımköy, TEMA yeni etap."

Sonrasında Bodrum projesinden bahsederek "Bir de Mesa Bodrum projemiz var"

Erhan Boysanoğlu, Hadımköy’deki konut projesiyle şu noktaya değindi: "Hadımköy’deki (Büyükçekmece) projede Nurol ile birlikteyiz. 700 civarı villa yapacağız"

Mali portresi hakkında açıklama yapan Erhan Boysanoğlu, "Hasılat değeri 15 milyar lirayı bulacak iş yapıyoruz." dedi.

TEMA'ya 2 binden fazla konut

MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Halkalı’daki TEMA İstanbul arazisinin 1 milyon 580 bin metrekare olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: 

"Geçmişte çöp dökülen 150 dönümlük bölümü yeşil alan olarak ayırdık. TEMA’da 2 binin üstünde konut yapacağız. Konutların kat sayısı 5’i geçmeyecek. Ayrıca eğlence merkezi ve ticari alanlarımız da olacak."

Moskova’da ve Özbekistan’da yeni projeler

MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Moskova’da ilk yaptıkların hatırlatarak şunları söyledi: "Moskova’da ilk işimiz askeri konut inşasıydı. Moskova’da proje bedeli 55 milyon dolar olan bir gösteri sanatları merkezi yapıyoruz.

MESA Holding yeni projeler için düğmeye bastı!

Sonrasında Özbekistan'daki projeleri anlatan Boysanoğlu, -"Özbekistan’da 3 ayrı proje yürütüyoruz. 2 bin 300 konutluk proje bitim aşamasına yaklaştı. Söz konusu projeler Taşkent ve Yunusabat’ta gerçekleşiyor. Özbekistan’daki işlerimizi proje bedeli 550-600 milyon dolar dolayında." dedi.

Irak ve Polonya'daki projelerini anlatan Boysanoğlu,  "Bağdat’ta 300 milyon dolarlık bir Bakanlar Kurulu projesi yürüyor, Polonya’da Nurol ile birlikte yürüyen, bugünkü aşamada fazla büyük olmayan işlerimiz var." dedi. 

Cemil Molla Köşkü arazisi hakkında da konuşan Boysanoğlu ailesi, "Burası 44 dönüm. Biz burayı satın aldıktan sonra eski Koç Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, “Mutlaka hava fotoğraflarını bulun ve inceleyin” dedi. 1881’de yapılan köşk ve arazinin 1938 yılı fotoğraflarını inceledik. O zaman buradaki bazı binaları gördük. Binaların tek tek tasviri vardı. O fotoğraflardan tespit ettiğimiz bina yerlerine şu anda ayrı bina yapıyoruz. Temelleri kazıldığında yanmış avizeler ve Osmanlı Sikkeleri bulundu. Onları kayıt altına aldırdık.


Mesa 2021'de 1.2 milyar TL'lik konut yatırımı yapacak!


Geri Dön