24 / 04 / 2024

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, şirketin güncel yatırımlarına ve gelecek yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki Mesa Mesken yeni projelere imza atacak mı? İşte ayrıntılar...



Bu yıl pandemi kaynaklı sorunların yanı sıra Ukrayna ve Rusya savaşının küresel olarak yaşanan ekonomik krizi daha da tetikleyebileceğinden endişe eden Boysanoğlu, bu durumun kendileri için yarattığı sıkıntıları da şöyle paylaşıyor: 

"Tedarik zinciri ve belirli malzemelere ulaşımda zorluklar yaşıyoruz. Sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı zor bir yıl bekliyor. Konut kredilerinde faiz indirimi ve özellikle ilk konut sahiplerine uygulanacak konut edindirme kampanyaları, bence sektöre hareket getirebilir. Devlet nezdinde bazı düzenlemelerle ilk konut alıcılarına cazip faiz imkanları ve uzun vadeler sağlanabileceğini düşünüyorum.”

Mesa Mesken in yeni konut yatırımları yolda! 

Capital'den Nilüfer Gözütok Ünal'ın haberine göre; Mesa, her ne kadar bu yıl ciroda yüzde 50 büyüme hedeflese de planlı ve emin adımlarla ilerlemek niyetinde. Şirket şu anda MESA Çengelköy Bosphorus, MESA Orman II, MESA Bodrum Demirbükü, Yeşilyaka Su ve Koru, Park Mozaik Su projelerine devam ediyor. Adalar manzarasına sahip MESA Panorama projesi de satışa çıktı. Urla'da MESA Urla Kekliktepe'ye başladıklarını belirten Mert Boysanoğlu, “Satışta olan projemiz yoğun ilgi görüyor. Başarılı bir şekilde bitirdiğimiz TEMA İstanbul 1 ve TEMA İstanbul Bahçe'nin devam etapları olan TEMA İstanbul 2 ve TEMA World Eğlence Parkı'nın lansmanını 2021 Aralık'ta yaptık. TEMA İstanbul 2’de toplam 2 bin 880 konut olacak. Projenin ilk fazındaki 1.600 konutun 1.000 tanesi şimdiden satıldı. TEMA World Eğlence Parkı'nın da inşaatına bu yıl başlayacağız. Bu yıl bizim için çok özel, İstanbul'da ve tüm Türkiye'de örnek oluşturacağına inandığımız bir kentsel dönüşüm projemiz olacak. Yakında detaylarını duyurmayı hedefliyoruz. Yurt içi projelerimizin yanı sıra yurt dışında da projelerimize devam edeceğiz" diyor.

Bu yıl yurt içi ve yurt dışında 5 yeni yatırım, 3 yeni taahhüt projesi hedefleri olduğuna da değinen Boysanoğlu, sonraki yıllarda proje sayısını artırmayı planlıyor.

Mesa Mesken in yeni konut yatırımları yolda! 

“ASIL İHTİYAÇ ORTA VE ALT SEGMENTTE"

Boysanoğlu, sektördeki arz ve talep durumunu segmentler üzerinden değerlendirmek gerektiğini belirtiyor. Bu değerlendirmeyi şöyle yapıyor: "Üst ve orta-üst segment konutta arz fazlası var. Bu durum ülkedeki konut stokunu fazla gösteriyor. Ancak asıl konut ihtiyacı orta ve alt segmentte. Alt segment konut için devlet ve özel sektörün ortak proje üretmesi şart. İhtiyaç olan segmentlerde konut üretilmesiyle fiyatlarda konut yetersizliği sebebiyle yaşanan artış dengelenecektir. Bunun için devlet eliyle alıcılara farklı finansman olanakları sağlamak lazım."

Alya Bahçe'nin lansmanı yapıldı! Yüzde 35 peşinatla 30 ay vade fırsatı!

Rams İnşaat'tan yeni proje atağı! İstanbul ve Bodrum'a 10 milyar TL'lik yatırım geliyor!

Ünlü Bitcoin Analisti uyardı! Bu kez dibi görecek!


Geri Dön