28 / 03 / 2024

Metaverse sanal arsa nasıl alınır?

Metaverse sanal arsa nasıl alınır?

Gelecek yılların teknolojisi olarak görülen 'Metaverse' evreninde sanal arsa satışları Türkiye'de de büyük ilgi görüyor. Metaverse sanal arsa nasıl alınır?



'Metaverse' sanal arsa satışları ülkemizde gün geçtikçe büyüyerek devam ediyor. Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre;'Metaverse' sanal arsa satışları ülke genelinde 20 bine yakın parsele alıcı bulurken en çok tercih edilen şehir ise İstanbul oldu.

'Metaverse' sanal arsa satışları aracılığıyla İstanbul'da 11 binden fazla parsel satıldı. 'Metaverse' aracılığıyla satılan parsellerin çoğunluğunun boğaz hattında olması dikkat çekti.

Dünyaca ünlü kişilerin ‘Sandbox’ adlı grupta arsalara yüksek fiyatlar ödemesiyle gün geçtikçe popülerliğini artıran sanal arsa satışlarına ilgi gittikçe artıyor.

Gelecek yılların teknolojisi olacağı öngörülen ‘metaverse’ platformunda satış yapan OVR alemi, dünyada birçok alanı sanal bir şekilde satışa sunuyor. ‘Metaverse’ platformunda Türkiye’de satışa sunulan bölgeler de büyük bir rağbet görüyor.

 Metaverse sanal arsa nasıl alınır?

İstanbul ülkemizde 11 binden fazla bölgenin alıcı bulmasıyla ilgi gören şehir konumunda. İstanbul’da İstiklal Caddesi'nin en işlek yerlerindeki arsalar satıcı bulurken caddenin ara sokakları ise alıcılarını bekliyor. Satılmayan alanların fiyatı 12 OVR yani yaklaşık 400 Türk Lirası.

Metaverse sanal arsa nasıl alınır?

İstanbul'da modanın merkezi olan Nişantaşı’nda ise parsellerin büyük çoğunluğu satıldı. Satılmayan arsaların fiyatı 8 OVR yani yaklaşık 250 Türk Lirası.

İstanbul boğazda işlek cadde ve sokakların bir çoğu alıcı bulurken, ana arterlerin bulunduğu alanlar 8 OVR yani 250 Türk Lirası.

Satılan sanal parsellerin büyük bir kısmı Avrupa Yakası'nda alıcı bulurken, Anadolu yakası'nda ise Üsküdar ve Kadıköy büyük ilgi gören alanlar oldu.

İstanbul'da en az ilgi gören lokasyonlar ise Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt bölgeleri oldu. Bu alanların parsel değeri 4 OVR yani yaklaşık 125 Türk Lirası.

Metaverse sanal arsa nasıl alınır?

Sanal arsa almak isteyen kişilerin merak ettiği bir soruda satın alma işlemleri oluyor. 'Satışa sunulan arsaların satışı platformun kendi coini ile yapılırken, arsalar sanal cüzdana gönderilecek OVR coini ya da platforma sanal cüzdanla bağlanılarak' gerçekleştiriliyor.

Türkiye'de sanal arsa satışının rağbet gördüğü diğer şehirler şu şekilde; Muğla, Ankara, Trabzon, İzmir, Şanlıurfa ve Nevşehir.


Metaverse çılgınlığı İstanbul'a sıçradı!


Geri Dön