25 / 04 / 2024

Millet bahçesi projelerinin maliyeti belli oldu!

Millet bahçesi projelerinin maliyeti belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin bir çok noktasına kurulacağını açıkladığı “Millet Bahçeleri” için düzenlenen ihalelerin maliyeti belli oldu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatlerinden millet bahçelerinin ihaleleri sonuçlanmaya başlandı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli ve Deniz Ayhan'ın haberine göre; bahçelerin maliyetleri de ortaya çıktıç 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, millet bahçeleri projesi için düzenlenen ihalelerde sözleşmeleri imzaladı. Pendik'te eski maden sahasını millet bahçesine dönüştürmek için 14 Ocak 2019 tarihinde ihaleye çıkılmıştı.

398 milyonluk ihale

İhale kısa bir süre önce sonuçlandı. Arazinin 66 milyon 700 bin liralık maliyetle 500 gün içinde millet bahçesi olarak düzenlenmesi hedefleniyor. Ankara'daki Millet Bahçesi için 398.5 milyon TL'lik sözleşme imzalayan TOKİ, Eskişehir'deki millet bahçesi içinse 48 milyon TL ödeyecek. 

Batman'daki millet bahçesi projesi için de  TOKİ  tarafından 17 Ocak günü ihaleye çıkıldı. 730 metrekarelik alana millet kıraathanesi, 38 bin 900 metrekarelik alana da millet bahçesi düzenlemesi yapılması işini kapsayan ihale 12 milyon 956 bin liraya verildi. 

TOKİ, Elazığ'da 416 metrekarelik millet kıraathanesi ve su deposu ile 30 bin 616 metrekarelik alada millet bahçesi düzenlemesi işi için ise 28 Ocak günü ihale yaptı. İhale 7 milyon 949 bin lirayla sonuçlandı. 

TOKİ, İstanbul Başakşehir ve Zeytinburnu'na, Trabzon ve Akçabat'a, Sivas, Samsun, Van, Bursa, Sakarya, Tunceli, Kocaeli, Zonguldak ve Konya'ya da millet bahçesi yapmak için ihaleye çıktı. 

Milyonluk millet bahçelerinin inşaatları başladı!


Geri Dön