26 / 04 / 2024

Milyonlarca çiftçiye Ziraat Odaları Birliği'nden son dakika uyarısı! Başvurular 30 Haziran'da bitiyor! Sakın kaçırmayın!

Milyonlarca çiftçiye Ziraat Odaları Birliği'nden son dakika uyarısı! Başvurular 30 Haziran'da bitiyor! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'tan milyonlarca çiftçiye uyarı geldi. Çiftçiler, o başvuruyu son güne bırakmayın! Peki Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu nasıl yapılır? Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu ne zaman sona eriyor? İşte ayrıntılar...



ÇKS kayıt süresinin bitmesine bir hafta kaldığına dikkat çeken Şemsi Bayraktar, başvuruların 30 Haziran tarihinde sona ereceğini vurguladı. Bayraktar, ÇKS kaydı yaptırmayan üreticilerimiz desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor ve düşük faizli kredi kullanamıyor" ifadelerini kullandı ve çiftçilerin tarımsal faaliyetini sürdürmesinde katkısı olan destekleri alabilmesi ve diğer avantajlardan yararlanabilmesi için bu kaydın yaptırılması gerektiğinin altını çizdi.

Milyonlarca çiftçiye Ziraat Odaları Birliği nden son dakika uyarısı! Başvurular 30 Haziran da bitiyor! Sakın kaçırmayın! 

Çiftçilerin tarımsal üretim faaliyetini sürdürmelerine rağmen, çeşitli sebeplerle  ÇKS'ye kayıt yaptıramadığını vurgulayan Bayraktar, çiftçilerin tarım yaptıkları alana yönelik başvurularını zamanında yapmalarının önemine ek olarak, çeşitli nedenlerle ÇKS kaydına engel olan sorunların da çözülmesi ve ÇKS kaydı yaptıramayanların kayıtlarının yapılmasının da önemli olduğunu belirtti. 

Bayraktar, "Ülkemizde 2021 itibarıyla 23,44 milyon hektar alanın 15,16 milyon hektarı ÇKS'ye kayıtlıdır. ÇKS başvurusunu yapmayan üreticilerimiz yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamıyor. Ayrıca düşük faizli kredi kullanamıyor, TMO gibi kurumlara ürün veremiyor, devlet destekli tarım sigortasına başvuramıyor" açıklamasında bulundu ve bu durumda ülke genelinde 8,3 milyon hektar tarım arazisinin kayıt altına alınamadığının altını çizdi. 

Milyonlarca çiftçiye Ziraat Odaları Birliği nden son dakika uyarısı! Başvurular 30 Haziran da bitiyor! Sakın kaçırmayın!

Bu alanların bir bölümünde üretimin sürmesine rağmen çiftçinin destek alamadığını aktaran Bayraktar, "Yıl içinde yaşanan herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi uygulamasında veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemelerde çiftçilerimizin mağdur olmamaları için ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Milyonlarca çiftçiye Ziraat Odaları Birliği nden son dakika uyarısı! Başvurular 30 Haziran da bitiyor! Sakın kaçırmayın!

Bayraktar, 2022 yılı ÇKS kaydı başvurusunun geçtiğimiz Eylül ayında başladığını anımsattı ve 27 Mayıs 2022 itibarıyola 1 milyon 702 bin çiftçinin 12,83 milyon hektar alan için ÇKS kaydı yaptığını dile getirdi. Bu rakamların yeterli olmadığını ifade eden Bayraktar, çiftçilerin son başvuru günün beklememesi gerektiğine, ortaya çıkacak yoğunluğu dikkate alarak çiftçi belgesi ve diğer belgelerle Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvuru yapmaları gerektiğine dikkat çekti. 

Emekli bayram ikramiyesi kaç lira olacak? Kurban Bayramı ikramiyesinde son dakika! Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

A101'den dev kampanya! Süt ürünleri, sucuk, meyve, sebze, Fairy'de büyük indirim! 26 Haziran 2022 fiyat listesi...

Mutfak tüpüne büyük zam! Büyük tüp fiyatları patladı! Aygaz, İpragaz, Milangaz 26 Haziran 2022 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön