19 / 04 / 2024

Motorindeki bayram indiriminden sonra benzin ve LPG'ye de indirim geldi! İşte 2 Temmuz güncel fiyat listesi

Motorindeki bayram indiriminden sonra benzin ve LPG'ye de indirim geldi! İşte 2 Temmuz güncel fiyat listesi

Bayram öncesi akaryakıta indirim haberleri gelmeye devam ediyor. Ulaşımda en çok tüketilen mazota iki gün üst üste 2,5 lira ve 84 kuruşluk indirim yapılmasının ardından benzin ve LPG'ye de indirim geldi. İşte 2 Temmuz güncel fiyat listesi...



Kurban Bayramı öncesinde akaryakıt fiytlarına indirim haber geldi. 9 günlük bayram tatili için yollara çıkacak binlerce sürücünün ekonomisini bir nebze oolsun rahatlatacak akaryakıt indirimi bugünden itibaren geeçrli olacak. Akaryakıt kalemlerinde ayda 55 milyon litreden fazla tüketilen motorine geçtiğimiz gün litresine 3 lira 34 indirim yapılmıştı. Litresi 30 liraya dayanan mazot indirimlerden sonra 26 lira 64 kuruşa düştü.

Benzer indirimler benzin LPG'de de yapılacak mı mrak ediliyorken söz konusu ürünlere de indirim yapıldığı açıklandı.

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve yüksek döviz kurunun çarpan etkisi yaptığı akaryakıt fiyatları başta ulaşım sektöründe çalışan otobüs ve kamyoncuları olumsuz etkilemişti. 

Son dönemde zam üstüne zam gleen akaryakıt fiyatlarına 2 Temmuz Cumartesi gününden geçerli olmak üzere peş peşe indirim haberleri geldi.

Önce motorinde indirim yapılmıştı şimdi de benzinin litre fiyatında 2 lira 13 kuruş, LPG'de is 1 lira 71 kuruş düşüş yaşandı

BENZİN VE LPG LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Gece yarısı yapılan ve bugünden itibaren geçerli olan indirimle birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul’da 25,17 liraya, Ankara’da ve İzmir’de 25,29 liraya geriledi. 

Geçtiğimiz 29-30 Haziran tarihlerinde de mazota iki kalemde 3 lira 34 kuruşluk indirim yapılmıştı. Bu geceki indirim güncellemesinde motorinde fiyat değişimi yapılmadı.

Türkiye'de yaygın olan BP, Shell, Opet, Petrol Ofisi bayilerinde ortalama mazotun litresi İstanbul’da 26,64 lira, Ankara’da 26,75 lira, İzmir’de 26,77 lira fiyatla satıldı

Akaryakıt fiyatları rafineriden çıktıktan sonra iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösterebiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön