25 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediyesi bağışlanan arsaları sattı mı?

Muratpaşa Belediyesi bağışlanan arsaları sattı mı?

İçişleri Bakanlığı, Antalya Muratpaşa Belediyesi için 164 sayfalık rapor hazırladı. Rapora göre; Belediyenin bağışlanan arsaları sattığı iddia ediliyor. 



İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince hazırlanan Muratpaşa Belediyesi'ne yönelik hazırlanan 164 sayfalık saklanıyor. Sabah'tan Furkan Yazıcı'nın haberine göre; raporun içerisinde kaçak ve fazla imar uygulamaları, ihale fesatları, yurtdışı harcamaları, imzasız hak edişlerin ödenmesi ve bağışlanan arsaların satılması gibi konuların bulunduğu iddia ediliyor. Bürokrat ve meclis üyeleri raporun açıklanmasına yönelik talepte bulunmasına rağmen bu talep karşılık bulunmadı. AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, CHP'li Belediye Başkanı Ümit Uysal'a 'raporu açıkla' çağrısında bulundu. 

Muratpaşa Belediyesi bağışlanan arsaları sattı mı?

İDDİALAR CİDDİ 

Son olarak ocak ayı meclis toplantısında raporun Başkan Uysal'dan 3'üncü kez talep edildiğini söyleyen Ülker, "Ancak Sayın Başkan karşısında 2 kadın meclis üyemiz olmasına rağmen sesini yükselterek, 'ben raporu ne zaman istersem o zaman açıklarım' dedi. Başkana bir kez daha sormak istiyoruz. Bu raporu niçin paylaşmıyorsunuz. Sır gibi sakladığınız raporda neler var" şeklinde konuştu. 

Müfettişlerin hazırladığı raporda yer alan iddialar içerisinde en göze çarpan konuların başında belediye tarafından gerçekleştirilen ihalelere fesat karıştırma, belediyeye ait araçların usulsüz kiralanması, savcılık şikayet konuları, imzasız hak edişlerin ödenmesi, bağışlanan arsaların satılması, fazla mesai ödemeleri ve huzur hakları olduğu öne sürüldü.  

Antalya Muratpaşa'da 66.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!


Geri Dön