25 / 04 / 2024

Müstakil yazlıklara rekor talep!

Müstakil yazlıklara rekor talep!

Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık evlere talep oldukça arttı. Gayrimenkul uzmanı Ali Gökbaraz, "Fiyatlar da taleplere göre artış gösterdi" diye konuştu. 



Yazlık evlere talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte normalleşme sürecinden sonra vatandaşlar kendi yaşam alanlarını daha rahat edebilecekleri alanlara çevirdi. Vatandaşlar daha çok müstakil yazlık konutları satın alıyor. 

Aydın Hedef'ten Ayşe Aktaş'ın haberine göre; özellikle özel yaşam alanının rahat olduğu müstakil evlerin hem kiralandığını hem de satın alındığını belirten gayrimenkul uzmanı Ali Gökbaraz, "Yazlık evlere talep geçen seneye göre bu sene artış gösterdi" diye konuştu. 

‘MÜSTAKİL EVLER REVAÇTA’

Koronavirüs süreci sebebiyle vatandaşların daha sakin yerleri tercih ettiğine dikkat çeken Gökbaraz, şöyle konuştu:

"Yazlıklardaki talepler arttı. Özellikle bahçeli, müstakil, insanların rahat yaşam alanlarının olduğu evlere şuanda talep çok fazla. Fiyatlar da tabi ki taleplere göre artış gösterdi. Kredi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte satışlar hem yazlıklar da hem de diğer evlerde arttı. Bununla birlikte Nazilli’de ve çevre ilçelerde kiralık daire yerine satılık evler var. Ev sahipleri kiralık dairelerini, satılığa çevirdi. Öğrencilerin de şu anda olmaması buna etken. Üniversite öğrencileri geldiğinde yatırım amaçlı ev satın alan vatandaş, evlerini kiraya çıkarır. Şu anda vatandaşlar kiralık ev bulmak da zorlanıyor."

Bahçeli ev ve arazi satışları arttı!


Geri Dön