29 / 03 / 2024

Müteahhit ve danışmanlara 14 milyar lira destek!

Müteahhit ve danışmanlara 14 milyar lira destek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı harcama rakamlarına göre, “proje, müşavirlik, hizmet alımı, danışmanlık, onarım gideri” gibi nedenlerle müşavir kişi ve firmalara dokuz ayda 14 milyar TL ödeme yapıldı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı “Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri Tablosu”na göre, Hükümet tarafından müşavir kişi ve firmalara, dokuz ayda 14 milyar TL ödeme yapıldı.

BirGün'de yer alan habere göre; pandemi döneminde de hız kesmeyen ödemeler, "danışmanlık, gayrimenkul onarım, hizmet alımı, proje giderleri” gibi nedenlerle yapıldı.

Bakanlıktan açıklanan verilere göre kişi ve firmalara en yüksek harcama, “Hizmet Alımları” kaleminden yapıldı. Eylül ayında müşavir kişi ve firmalara 1 milyar 497 milyon TL ödendi. Bu harcama yıl rekoru olarak da kayıtlara geçti. İktidar, müşavir kişi ve firmalardan dokuz ayda 11.1 milyar TL’lik “hizmet” aldı. Firmalardan alınan hizmetler ise müteahhitlik, araştırma, haritalama, danışmanlık, güvenlik, temizlik hizmetleri oldu.

Hükümet, müşavir kişi ve firmalara “Menkul Sermaye Üretim Gideri” kaleminden dokuz ayda 436 milyon TL ödedi. Bu ödemelerin alt gider kalemleri ise proje, müşavirlik ve kontrol giderleri oldu. “Gayrimenkul Sermaye Üretim Gideri” için bu firmalara yapılan toplam harcama ise tam 2 milyar TL’ye ulaştı.

Onarım çalışmalarına yarım milyar 

Hükümetin müşavir kişi ve firmalara yaptığı bir diğer ödeme ise “Gayrimenkul Büyük Onarım Gideri” kaleminden yapıldı. Proje, müşavirlik ve kontrol gibi nedenlerle firmalara 524 milyon TL’lik ödeme yapıldı. Eylül’de bu kalemden yapılan 122 milyon TL’lik harcama ile dokuz ayın en yüksek tutarına ulaşıldı.

13 ilde bulunan 34 taşınmaz özelleştirilecek!

 

 


Geri Dön